El Festus de Torelló programa una vintena d'espectacles de circ, dansa, música i arts visuals

Los Galindos, Soon Circus Company i Bilbobasso, caps de cartell del certamen que se celebrarà el 27 i 28 maig

Los Galindos, un dels grans atractius
Los Galindos, un dels grans atractius | Los Galindos
Redacció
30 d'abril del 2022
El Festus de Torelló arriba enguany a la seva 25a edició i ho fa amb una vintena d'espectacles de circ, dansa, teatre, música i arts visuals. Serà el 27 i 28 de maig i mantindrà la seva essència de voler fer reflexionar el públic i "cultivar l'esperit crític".

Entre els temes tractats hi ha el paper de la justícia, amb MDR-Mort de Riure de Los Galindos, la ficció Echoes de Cia. Moveo o les relacions interpersonals amb Gregaris de la companyia Soon Circus Company, o AMOR de la companyia francesa Bilbobasso. També una propostes d'artistes del País Basc, com ara la pallassa Maite Guevara, el grup de punk-rock Vulk o el projecte Doppelgänger, que representaran tres peces del conjunt creat per la companyia Lokke | Olatz de Andrés.

Pel que fa a les propostes musicals d'aquest festival d'arts al carrer, els jardins Vicenç Pujol acolliran les actuacions d'artistes locals, com Dan Peralbo i el Comboi o Germà Aire, així com bandes vingudes d'altres punts de l’estat com són Lisasinson i els citats Vulk, o de nivell internacional, com Zouj.

També hi haurà propostes que acosten la música medieval amb el present. És el cas del projecte Acte de Fe, de Grandia / Juvanteny / Martorell / Vilajuana, una performance que combina la música, la intel·ligència artificial, la tecnologia i la il·lustració.

El vermut de Festus tornarà als jardins Vicenç Pujol el dissabte al matí on, a més de veure una de les performance de Doppelgänger, també actuarà Bofirax

Enguany la programació d'arts visuals girarà entorn del concepte d'"habitar". Entre les propostes hi ha [The Frame], d'Eléctrico 28, amb una mirada sobre l'espai públic, o Ells i Jo…' de la Companyia Jordi Font que explora de forma semi-autobiogràfica i a través del teatre d’objectes els vincles familiars. En el marc del festival també s'ha treballat amb alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Cirvianum que han fet un seguit de creacions entorn d'aquest concepte.
Arxivat a