Cambray visita la comunitat educativa de Vic sense fer massa soroll

El conseller, a l’ull de l’huracà pel conflicte amb els professors, es troba amb una petita protesta a favor del català a l’escola

El conseller Josep González-Cambray aquest divendres a la plaça Major de Vic
El conseller Josep González-Cambray aquest divendres a la plaça Major de Vic | Adrià Costa
29 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:51h
Josep Gonzàlez-Cambray s’ha traslladat aquest divendres la ciutat de Vic, per tal de mantenir una reunió amb la comunitat educativa, en plena polèmica amb els mestres. El conseller d’Educació, acompanyat de l’alcaldessa, Anna Erra, ha visitat les dependències de l’Ajuntament, ha mantingut una breu trobada amb la premsa i llavors s’ha reunit amb els directors dels centres educatius de la ciutat. 

“Intercanviarem reptes amb l’alcaldessa i la comunitat educativa de cara al proper curs”, ha declarat Cambray. El conseller també s’ha mostrat interessat pel model Vic que permet “educar l’alumnat des de la realitat”. 

La visita de Cambray s’ha gestat en total discreció, per tal d’evitar boicots per parts dels professors, com ha passat en d’altres actes. Com a anècdota, destacar que el conseller s’ha traslladat fins a l’Ajuntament, travessant la plaça Major de Vic tot sol i ha estat rebut per les autoritats al mateix edifici municipal.

Tot i això, el màxim dirigent del Departament d’Educació s’ha trobat amb una petita manifestació convocada a última hora i per les xarxes pel CDR de Vic en defensa del català a l’escola. La protesta ha concentrat unes 30 persones, que han cridat consignes com “Ara, avui i demà escola en català!”.

Cambray no ha defugit l’embat. “En la defensa del català sempre ens hi trobaran”, ha apuntat.

Pel que fa al conflicte amb els sindicats de mestres, el conseller ha tornat a insistir que el Departament està disposat a negociar. “No tenim cap posició enrocada. Però per a què hi hagi un acord no pot haver-hi una cadira buida”, ha argumentat. 
 

Una trentena de persones, convocades pel CDR Vic, s'han concentrat en defensa del català a l'escola, coincidint amb la visita del conseller. Foto: Adrià Costa


Una de les opcions que s'havien posat damunt de la taula per reprendre les negociacions era la reducció de les hores lectives a primària. Una possibilitat que ja ha quedat descartada perquè es va acabar el termini el passat dimarts, quan s'haurien d'haver contractats 1.400 professors. Els sindicats no es van presentar a la mesa de negociació, per tant, la proposta no va tirar endavant, segons expliquen fonts del Departament.

I més enllà, Cambray ha defensat la gestió del Departament d'Educació: “Aquest any revertirem les retallades i donarem via lliure a algunes demandes històriques”. Però ha matisat: “Tot no ho podem fer de cop”. 

 

El conseller Josep González-Cambray aquest divendres a l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a