Furriols i Sastre donen per tancada a Vic la vaga de fam pel català a l'escola

Els dos activistes clouen la protesta d'una manera simbòlica al davant del Parlament amb el regust d’haver aconseguit una “victòria parcial"

Jaume Sastre i Tati Furriols, aquest dijous a la tarda al davant del Parlament
Jaume Sastre i Tati Furriols, aquest dijous a la tarda al davant del Parlament | Tati Furriols
28 d'abril del 2022
Actualitzat el 29 d'abril a les 10:30h
Els activistes Jaume Sastre i Tati Furriols han abandonat avui la vaga de fam que va iniciar dimarts de la setmana passada a Vic en defensa del català a l'escola. Furriols ja la va abandonar al cap de dos dies per prescripció mèdica.

La vaga de fam s’ha acabat d’una manera simbòlica aquesta tarda al Parlament de Catalunya, on els dos activistes han distribuït un manifest (el podeu llegir íntegre a sota).

La vaga de fam s’ha portat a terme al local de Vic del Consell per la República. Aquesta acció reivindicativa pretenia  evitar que prosperés  la modificació de la llei de política lingüística, que inicialment s'havia de votar la setmana que ve al Parlament de Catalunya, però finalment serà el 9 de maig.

Els activistes consideren que la seva actuació ha estat una “victòria parcial”, ja que s’ha posposat l’aprovació de la polèmica llei. “Avui ens aturem després d'una victòria parcial, petita si voleu, però tornarem fer vagues de fam totes les vegades que faci falta fins a la victòria, és a la dir, fins que no s'aixequi la suspensió de la DUI del 27 d'octubre de 2017 i consolidem, entre tots, la república catalana”, han assegurat al manifest.
 
Arxivat a