Sant Pere de Torelló renovarà la carretera d'entrada a partir de l'estiu

El projecte servirà per minorar la velocitat i incrementar la seguretat de vehicles i vianants

Presentació del projecte
Presentació del projecte | Ajuntament de Sant Pere de Torelló
Redacció
28 d'abril del 2022
Actualitzat el 02 de maig a les 8:54h
Sant Pere de Torelló iniciarà entre juny i juliol les obres per renovar la carretera d'entrada de la localitat, des de poc abans de la gasolinera fins al trencant de l'avinguda dels Països Catalans, sota La Catalana, que connecta amb el sector del Pujol i que actualment està tancada i pendent d'urbanitzar.

Les obres aniran a càrrec de la Diputació de Barcelona, que és la titular de la via, i convertiran tot aquest sector en una prolongació de la travessa urbana per minorar-ne la velocitat i incrementar la seguretat de vehicles i vianants. De fet, un dels elements més importants de la reforma és ampliar i reforçar voreres, que en aquest tram seran a banda i banda de la carretera, i reordenar l'accés al restaurant, la gasolinera i la zona industrial, que ara mateix és força caòtic i perillós. Serà a través d'una minirotonda marcada a la via que reorganitzarà la mobilitat en tot aquell sector i, el més important, obligarà el trànsit a reduir sensiblement la velocitat.
 
El projecte es va presentar en un acte a la sala gran de la llar de jubilats, amb la presència del diputat de Territori de la Diputació, Pere Pons, i l'enginyer Hugo Moreno, que va ser l'encarregat d'explicar les obres. L'alcalde, Jordi Fàbrega, va recordar que cada dia circulen per aquesta entrada de Sant Pere fins a 6.000 vehicles de mitjana, el que el converteix en un dels de més intensitat de la província en relació a la població. I és, al mateix temps, un dels més complexes en quant a mobilitat per les entrades i sortides que connecta.
 
Les obres, amb un pressupost de mig milió d'euros, s'allargaran durant uns cinc mesos, de manera que es preveu que a final d'any ja estigui tot executat. Un dels punts que se'n beneficiarà sensiblement serà la sortida per l'avinguda dels Països Catalans, ja que se'n millorarà la visibilitat i la travessa serà en aquell tram amb pas elevat -com a la cruïlla de la plaça Monmany-, cosa que obligarà el trànsit a circular a poca velocitat.
 
Els treballs s'han calendaritzat en quatre fases i en cap moment quedarà tallada del tot la carretera, si bé en diversos moments es donarà pas alternatiu regulat per semàfors.