Vic acollirà un festival ciclista innovador amb moltes modalitats

La Bike Show Vic-Osona, oberta a esportistes professionals i amateurs, se celebrarà el 14 de maig

Presentació del festival ciclista
Presentació del festival ciclista | Ajuntament de Vic
Redacció
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:16h
El Bike Show Vic-Osona, el festival ciclista del 14 de maig, oferirà una gran jornada esportiva amb sis proves de BTT per a tots els públics en un format innovador. Organitzada per Ocisport conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i amb la col·laboració de les entitats ciclistes locals i Jufré Cycling, la proposta s’adreça tant a esportistes professionals com a ciclistes amateurs i d’edat infantil.

El  regidor d’esports de la ciutat, Titi Roca, ha remarcat a la presentació que el Bike Show serà un reclam perquè molta gent vingui a conèixer el territori de Vic i la comarca, i ha augurat un prometedor futur del festival ciclista que té tots els ingredients per fer-se més encara més gran.

L’activitat ciclista començarà de bon matí a la zona esportiva amb la sortida de la prova més exigent, l’Ultrabike Vic, la cursa de llarga distància que arriba amb dues modalitats: l’Ultrabike Pro de 142 quilòmetres i un desnivell de 4.706 metres, i l’Ultrabike Aventura, amb 89 quilòmetres i 1.945 metres de desnivell. Les dues curses, que es poden disputar en solitari o per equips, combinen a la perfecció el repte de la navegació i la llarga distància amb la diversió d’uns recorreguts llargs que recorreran tota la comarca, amb la descoberta de racons únics i un entorn natural privilegiat per a la pràctica de la BTT.

Tal com ha subratllat el director del Bike Show Vic-Osona, Albert Balcells, l’oferta de curses toca tots els públics i totes les modalitats ciclistes, per tal que tothom hi trobi el seu encaix i gaudeixi d’un cap de setmana fent bicicleta en un territori privilegiat.

El nou festival ciclista també acollirà la renovada Biking Point Marathon Cup 3 Turons-Vic. En la seva segona edició arriba amb nou format i amb dues propostes de recorregut, amb la voluntat de créixer i consolidar-se, integrada al circuit Biking Point Marathon Cup i especialment creat per a bikers amateurs. La cita de Vic tindrà un recorregut de 40 quilometres i prop de 1.000 metres de desnivell, amb modalitat open i pro, amb trams que combinen l’exigència amb la tècnica i la diversió, i en què tothom podrà posar-se a prova i exigir-se fins on vulgui. I pels qui vulguin gaudir-la sense a pressió del cronòmetre en un format de pedalada popular participativa també es disputarà la Biking Point 2 Turons-Vic, amb 37 quilòmetres per gaudir de Vic i el seu entorn natural en un recorregut apte per a tothom, i la Turonet per a fer amb els més menuts.

Al mateix temps, la Gravel Ride Tour Vic serà una cursa de 102 quilòmetres per pistes forestals i camins amb el ferm compactat, una disciplina que cada vegada té més adeptes a la comarca, i que oferirà als participants la descoberta dels paratges més impressionants d’Osona. I per la seva banda, la E-Bike Tour Vic proposa un repte no competitiu de 68 km en BTT o BTT elèctrica per zones boscoses de la plana de Vic.

I pels petits professionals del ciclisme també hi tindrà lloc una prova de la Super Cup Youth, cursa que forma part del nou circuit creat per Ocisport per a promoure el ciclisme entre nens i nenes en edat escolar. Hi podran participar tots els infants que ho desitgin, en categoria Open i també en la Pro a l’Open BTT Infantil, pels joves ciclistes que tinguin més ganes de competir i viure una gran experiència BTT pels divertits corriols de Vic i la seva comarca.

Totes les curses tindran sortida i arribada a la zona esportiva de Vic, un espai que al llarg de l’any també acull altres esdeveniments i competicions esportives, i que el 14 de maig es convertirà en l’epicentre ciclista del país, amb centenars de ciclistes atrets per les múltiples propostes d’una jornada d’esport i diversió.
Arxivat a