Educació

Un inversor particular garantirà la continuïtat de l'escola El Roser

L’AFA assegura que l’enigmàtic inversor assumirà el deute i aportarà més diners per millorar el centre, en una aposta clara de futur

per Pere Pratdesaba, 28 d'abril de 2022 a les 11:04 |
Trobada de l'AFA El Roser, aquest dimecres al vespre | AFA El Roser
L’escola El Roser de Sant Julià de Vilatorta té la continuïtat garantida, ara sí. I no pas a curt termini, gràcies a un inversor particular del que no s’ha fet públic el nom. Així ho van explicar ahir els membres de l’AFA del centre, en una presentació pública que va reunir premsa, famílies, professorat i alumnes. 


El Departament d’Educació va anunciar aquest dimarts en una reunió telemàtica amb les famílies que l’escola no tancaria. La conselleria ja havia instat la Fundació Privada Puig i Cunyer a manifestar-se sobre el cessament definitiu de l’activitat, i el dimarts els gestors fins ara de l’escola van respondre amb la retirada de l’expedient de tancament.

La incògnita era, però, saber qui seria el titular del centre i qui n’assumiria la gestió educativa, ja que la fundació sempre ha declinat continuar al capdavant del projecte. Era una de les preguntes que el propi alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, feia a la fundació en una roda de premsa convocada aquest dimecres a la tarda: "Han d'anar a explicar-se a les famílies com serà el curs que ve perquè cal retornar la confiança".


Les incerteses es van resoldre unes hores després, a la trobada popular de l’AFA. L’associació de famílies va explicar aquest dimecres que hi ha un inversor particular que assumirà el deute del col·legi, que tampoc s'ha fet públic, i a més apostarà pel centre de cara al futur, amb més aportació de diners. 

A hores d’ara, aquest inversor és secret i no se n’han donat més detalls perquè s’ha demanat total discreció. Només es coneix que administra el patrimoni de diverses famílies adinerades. 


“Quan s’acabin de concretar tots els detalls, segurament la setmana que ve, explicarem qui és i què s’ha acordat. Ara no podem interferir en les negociacions”, diuen des de l’AFA. “El que és segur és l’escola tindrà continuïtat a llarg termini. Aquest inversor assegurarà el futur, ja que veu bé el projecte, l’equip pedagògic...”, asseguren.
 

La propera setmana, a més de saber qui serà el titular del centre, també es coneixerà qui gestionarà el projecte educatiu i com, que anirà lligat en aquest enigmàtic inversor. Es descarta la fundació FEDAC, que s’havia mostrat interessada però que no ha volgut assumir el deute. 

La satisfacció es va notar aquest dimecres en l’acte que l’AFA va organitzar al centre i que va tenir un to, a més de reivindicatiu, festiu. L’associació també va anunciar que es farà una jornada de portes obertes el 21 de maig, “que servirà per tancar el cicle”. Durant aquesta diada, hi haurà activitats molt diverses i una arrossada popular. Les famílies esperen que sigui un èxit i que pugui animar les inscripcions de cara a l’any que ve.   
 

Un calvari de dos mesos amb final feliç


La notícia es va fer pública a principis de març, quan el president de la Fundació Privada Puig i Cunyer, Ricardo Bofill, que era el titular del centre concertat va adreçar una carta als pares. En el document s’afirmava que s’havien explorat “totes les vies” per salvar una escola amb 125 anys d’història, però s’havien vist obligats a prendre la decisió per les circumstàncies econòmiques agreujades per la pandèmia. També afegia que el descens de la natalitat havia suposat una davallada continuada d'alumnes que els havia provocat "importants pèrdues econòmiques" per la pèrdua de concerts. Un extrem, l’econòmic, que sempre ha estat molt qüestionat per l’associació de famílies de l’escola.

L’anunci va agafar tothom per sorpresa. Fins i tot hi havia programada per aquell mateix cap de setmana una jornada de portes obertes que es van acabar convertint en un gran acte de protesta on van participar més de 300 persones. Durant l’acte es van veure pancartes per demanar a la Fundació privada Puig i Cunyer que no tanqués l’escola que donava servei a uns 240 alumnes des de la llar d’infants fins a secundària. Durant la protesta també es va escridassar l’alcalde a qui s’acusava d’inacció.

Ara, tot s’ha tornat a encarrilar, amb l’anunci del Departament d’Educació que no es tancaria l’escola, que s’ha vist reforçat per la trobada d’un inversor que garantirà la viabilitat del projecte. 
 

El Col·legi el Roser. Foto: Josep M Montaner

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació