El Fòrum de Debats «deconstrueix» el patriarcat

Conferència de les activistes feministes Dolors Reguant, antropòloga, i Josefina Caro, psicòloga

Un acte del Fòrum de Debats
Un acte del Fòrum de Debats | Arxiu Fòrum de Debats
Redacció
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:10h
El Fòrum de Debats continua les seves activitats amb una conferència sota el títol de "Deconstruir el patriarcat com a història única: abans i després de l'Olimp", que anirà a càrrec de les activistes feministes Dolors Reguant i Fosas, antropòloga, i Josefina Caro Blanco, psicòloga. Tindrà lloc el proper divendres, 29 d'abril, a les 8 del vespre a l'Auditori del Sucre de Vic i anirà seguida de col·loqui.

El patriarcat no ha existit sempre, essent el nucli fundacional de l'actual distopia. Tenim el referent d'una societat prehistòrica anterior que no estava configurada amb l'objectiu de dominar i sotmetre, i de la qual tenim proves fefaents.    

De cara a desemmascarar aquesta estructura induïda en el nostre inconscient, s'ha d'anar a l'arrel on comença el desgavell, per desfer els nusos de la madeixa que ho han propiciat.  Deconstruir aquesta impostura és la raó principal del feminisme.

Dolors Reguant i Fosas és llicenciada en Antropologia per la Universitat de Barcelona. Ha publicat els llibres: La mujer no existe, un simulacro cultural (1996), Transcendir més enllà de l'Olimp, Mirant pel retrovisor i recuperant els orígens (2017) i De nou, Què és el Feminisme? (2021). Activista feminista des dels anys setanta, va pertànyer al grup GEA (Grup d'Estudis Antropològics) juntament amb Victòria Sau i en el març del 2010 va ser la delegada de portar el projecte RPA (Reconeixement, Perdó i Abolició del Patriarcat), en el marc de la Conferència Mundial 2010 Women's Forum Beijing Plus 15, celebrada a Nova York a la seu de les Nacions Unides.

Josefina Caro Blanco és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació (UB), Logopeda (UAB) i doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona amb la tesi "Los modelos organizadores del pensamiento  en  mujeres maltratadas y técnicas para modificarlos". Ha treballat en psicologia clínica i amb dones víctimes de violència masclista. Ha fet conferències i formació per a la prevenció de la violència masclista. Actualment, forma part de la junta de la Federació de dones de Catalunya per la Igualtat i de la Federació de Dones de Badalona. Té diverses publicacions en l'àmbit de la poesia.
Arxivat a