Vic reprèn el pelegrinatge a Lourdes

Les Hospitalitats de la Mare de Déu han suspès el viatge durant dos anys a causa de la pandèmia

Redacció
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:24h
Pelegrinatge a Lourdes, el 2019
Pelegrinatge a Lourdes, el 2019 | Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes
Les Hospitalitats de la Mare de Déu de Vic i Solsona, després de dos anys sense poder fer el tradicional pelegrinatge a Lourdes, tornaran aquest any al santuari marià francès per compartir uns dies de convivència, acompanyament, alegria, passar-ho bé, pregària, i servei. Serà del 11 al 15 de juny, i les inscripcions ja estan obertes.

"Aquest pelegrinatge serà un gran retrobament, que es viurà amb molta alegria. La dedicació de totes les persones voluntàries, l'esperit del grup de pelegrins, i el somriure i la fe de les persones que venen com a malaltes, fan que tot plegat sigui una experiència única i inoblidable", expliquen des de l'Hospitalitat.

Tot i no poder assistir durant aquests dos anys, l'Hospitalitat no ha parat i ha anat fent coses per acompanyar a les persones grans, les persones amb discapacitat, les que estan soles a casa; i esperen que aquest retorn a Lourdes sigui el més participatiu possible. No serà com altres anys, doncs s'hauran de seguir les normatives sanitàries, com per exemple tenir administrada la tercera dosis de vacunació Covid per poder assistir al pelegrinatge.

Les activitats seran similars a les d'altres anys, amb algun canvi en alguna d'elles, com per exemple en les anomenades "piscines", ja que si res no canvia, en comptes de fer el bany tradicional es farà el gest de l'aigua, rentant-se les mans i la cara. Una pràctica, que per altra banda pot acostar més gent a fer aquest gest de fe personal i tant simbòlic. 

Una de les novetats, és que com estava programat fa dos anys, s'assistirà a l'espectacle "Bernardette de Lourdes". Un musical, al més estil Broadway, que ens apropa a la vida humil de la Bernardette i als fets de Lourdes. 
 
Al web de l'Hospitalitat es pot trobar tota la informació, preus i dies d'inscripció en els diferents punts del dos bisbats.

Les inscripcions pel pelegrinatge van començar aquest dilluns, 25 d'abril i s'estendran fins al 20 de maig. Els llocs d'inscripció són a Vic (al seminari, tardes de 4 a 8), a Manlleu al centre obert Tripijoc (els dimarts i els dijous al matí de 10 a 12), a Torelló a la rectoria els divendres a la tarda de 7 a 8 del vespre, i a Centelles els dimecres a la tarda  de les 6 a les 7:30h a la rectoria.

El 30 d'abril, l'Hospitalitat farà una jornada informativa al seminari de Vic  a les 16:30 de la tarda, adreçada a la gent que vol peregrinar per primera vegada o conèixer les activitats que s'ofereixen. I a les 17:30 h, per informar de com anirà aquest pelegrinatge, pautes a tenir en compte, novetats, etc..