L'ANC de Vic celebra els 10 anys amb una megaestelada humana a la plaça

A l'acte hi van participar unes sis-centes persones, una xifra molt inferior a la que havia previst l'organització

La megaestelada humana
La megaestelada humana | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
25 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:48h
Aquest diumenge, 24 d'abril, la plaça Major de Vic ha acollit la megaestelada humana per celebrar els 10 anys de l'Assemblea Nacional Catalana. L'acte va combinar dues icones que han marcat l'entitat durant els deu anys: la lluita per la independència simbolitzada per l'estelada i la mobilització popular. Hi van participar unes sis-centes persones, una xifra que va quedar lluny del que s'havia fixat l'organització, entre 2.500 i 3.000.

Per construir aquesta megaestelada es van fer servir estelades i les samarretes de colors -groc, vermell, blau i blanc- de les diverses diades que cada any ha dissenyat l'entitat.

L'acte va començar a les 5 de la tarda amb una proclama per tots aquells exiliats, imputats, multats, perseguits, amenaçats o empresonats per exercir drets fonamentals. El punt àlgid, però, va ser a les 17.14 h amb la construcció de la megaestelada. Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.

Durant la performance, es van cantar cançons amb diverses corals de la comarca. També hi va haver una acció per la llengua, una batucada i ball i música per tancar l'acte.

A l'acte hi va participar l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez. També hi era l'exconseller Jordi Turull.
 
Arxivat a