Absolt el jove de Calldetenes acusat de desordres i atemptats en les mobilitzacions de l'1-O a Barcelona

S'enfrontava a cinc anys de presó conjuntament amb un altre veí de Terrassa

Acte de suport al Pau i al Moli a les portes de l'Audiència Provincial.
Acte de suport al Pau i al Moli a les portes de l'Audiència Provincial. | ACN
Anna Mira / Carles Fiter
21 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:25h
Absolts els dos joves de Terrassa -Pau- i Calldetenes -Sergi Molina "Moli"- acusats de desordres públics i atemptat contra l'autoritatdurant les mobilitzacions del tercer aniversari de l'1-O a Barcelona. Aquest dimecres s'ha fet pública la sentència que nega l'existència d'aquests dos delictes pels quals els demanaven cinc anys de presó.

En la sentència, que es pot llegir a continuació, es constata que els testimonis policials són creïbles, i els mateixos acusats reconeixen que van ser al lloc dels fets, però el tribunal conclou que només queda provat que van creuar un contenidor cadascun i un d’ells va fer llançament d’objectes a les furgonetes policials, sense major concreció sobre els danys produïts.

No hi ha proves que demostrin que van interactuar amb altres manifestants, ni que ferissin cap agent. L’Audiència conclou que l’acció es pot qualificar com a violenta però no és constitutiva de cap dels dos delictes esmentats. La sentència pot ser recorreguda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Durant el judici a l'Audiència Provincial de Barcelona, el passat 6 d'abril, els dos acusats van afirmar que no havien participat en les mobilitzacions perquè estaven a classe i així ho va confirmar un professor. A més, es va poder provar que els dos joves van parar a fer un cafè al Zurich abans d'agafar el tren tot esperant que la situació es calmés.

Des de les defenses van criticar que l'única prova de la Fiscalia eren unes declaracions policials "contradictòries" i "absolutament insuficients" per condemnar-los, ja que no tenien proves. Per això, des del primer moment, van demanar-ne l'absolució.

En aquest sentit, des d'Alerta Solidària apunten que la sentència, "s’esforça en avalar parcialment la versió dels dos agents que van declarar en el judici, i d’aquesta manera evita una possible imputació per fals testimoni". En el text s'apunta que els agents "no recorden" que els acusats s’aturessin en cap establiment. 

Per la seva banda, la Fiscalia va mantenir la petició de penes de 3 anys i mig per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i 1 any i mig per desordres públics amb agreujants. Els advocats també subratllen que el tribunal hagi considerat que els "suposats creuaments de contenidors i llançament d’objectes sense objectiu precís no puguin sostenir una condemna de la gravetat que es pretenia i per la que avui dia encara moltes persones segueixen a l’espera de judici". 

Per celebrar l'absolució s'ha convocat un brindis, aquesta tarda al Raval de Montserrat de Terrassa.

Sentència Moli i Pau by naciodigital on Scribd