​La cultura inunda Calldetenes amb l'arrencada del primer Festival d'Arts al Carrer

El certamen ofereix propostes de diverses disciplines artístiques per a totes les edats fins el 24 d’abril

Imatge promocional del primer Festival d'Arts al Carrer de Calldetenes
Imatge promocional del primer Festival d'Arts al Carrer de Calldetenes
Osona.com
21 d'abril del 2022
Calldetenes celebra a partir d'aquest dijous el primer Festival d'Arts al Carrer (FACC) amb l'objectiu d’omplir de cultura tot el poble. Fins el 24 d’abril, tots els racons del municipi acullen artistes de diverses disciplines per acostar la cultura a tothom, des de teatre fins a parades d’artesania, passant per literatura, exposicions, tallers, música o circ. 

Durant aquests dies, diversos artistes muralistes posen color a una quinzena de parets entre les quals les de la llar d’infants, les piscines, la plaça Independència o el camp de futbol. En un comunicat, l’organització assegura que el FACC vol ser una proposta d’àmbit general i popular “per crear un ambient agradable, de convivència i de cultura al carrer”. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Al mes de febrer es va portar a terme la primera actuació del festival amb la presentació i la pintada del mural "Instrucció a la rereguarda" a càrrec de Roc Blackblock, a la plaça Independència. Aquest festival va ser una de les propostes presentades l'any 2021 als pressupostos participatius, però es va haver de rebutjar per no complir amb les bases. 

Tot i així, l'Ajuntament ha volgut apostar per aquesta proposta cultural, organitzada per l’associació La Pera, dotant-la d'una partida pressupostària per portar-lo a terme i buscant finançament a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.