​La màgia reneix a Tona

Torna el Festival Internacional de Màgia del 6 al 8 de maig amb l'humorista Fel Faixedas com a padrí

Amadeu Lleopart, Jordi Pota i Fel Faixedas, durant la roda de premsa de presentació a Tona.
Amadeu Lleopart, Jordi Pota i Fel Faixedas, durant la roda de premsa de presentació a Tona. | Carles Fiter
21 d'abril del 2022
La màgia reneix a Tona després de dos anys de pandèmia i que la darrera edició se suspengués. Els propers 6, 7 i 8 de maig torna el Festival Internacional de Màgia de Tona, Una Tona de Màgia. I aquesta tornada està ben plasmada amb el lema del certamen: "Ressorgim per tornar més forts".

Tal com explicava el director artístic del festival, Jordi Pota, en roda de premsa, tornen com l'au fènix, una de les més màgiques, que quan mor, crema i ressorgeix de les seves pròpies cendres. "La nostra au fènix és el conill", destacava.

Per tot plegat, Tona s'omplirà de màgia i il·lusió amb els mags i magues més destacats del panorama nacional i internacional. Entre els mags que es podran veure hi ha Ramó, Raúl Alegría, Jaime Figueroa, Norbert Ferrer o el mateix Jordi Pota. Tots ells protagonitzaran la inauguració del festival a la Sala La Canal en un espectacle gratuït, però pel qual s'han de reservar entrades.

Seguint el lema del festival, "hi haurà artistes que ens han fet néixer i molts d'altres de més nivell que ens ajudaran a continuar creixent", deia Pota. De fet, s'hi podrà veure molt tipus de màgia relacionada amb el renéixer, "molt estil Houdini", apuntava el director artístic. De fet, les dates de celebració de la sisena edició són les mateixes que les de la primera.

Alguns d'aquests artistes ja havien d'anar-hi a l'edició de l'any passat que es va acabar suspenent per la situació derivada de la Covid-19.

Per la seva banda, l'alcalde de Tona i regidor de Cultura, Amadeu Lleopart, subratllava que el festival, que "reneix i retorna al camí conegut", aprofita l'oportunitat "per renovar-se" i revisar les activitats. Precisament, enguany el certamen ha potenciat molt més la màgia el carrer i, per contra, ha caigut el sopar de gala.

Jordi Pota subratllava que el festival està "arrelat i consolidat" i l'objectiu és que vagi creixent i s'assembli a la quarta edició, que "va ser molt gran". Sigui com sigui, deixant a banda la mida del festival, "la qualitat artística és fonamental".

Fel Faixedas, el padrí
El padrí d'enguany és l'actor i humorista Fel Faixedas, una persona que ha demostrat ser un gran amant d'aquest art. Durant la roda de premsa, Faixedas va reivindicar els festivals fets més enllà de Barcelona i per això va encoratjar als organitzadors d'Una Tona de Màgia a continuar treballant en aquest sentit: "La cultura és un bon camí".

A més va subratllar que cal treballar perquè als pobles hi hagi "educació cultural" i que les administracions i empreses hi apostin. Faixedas també es va atrevir a fer un truc de mans als periodistes que van assistir a la convocatòria de premsa.
Arxivat a