​Una megaestelada humana a Vic per celebrar els 10 anys de l'Assemblea

Es vol omplir tota la plaça Major amb les samarretes de colors de les diverses diades

Estelada penjada a la plaça Major de Vic, aquest dimecres
Estelada penjada a la plaça Major de Vic, aquest dimecres | Adrià Costa
Carles Fiter
20 d'abril del 2022
Aquest diumenge, 24 d'abril, la plaça Major de Vic acollirà una megaestelada humana per celebrar els 10 anys de l'Assemblea Nacional Catalana. Tal com explicava Aleix Andreu, secretari nacional de l'ANC, l'acte combina dues icones que han marcat l'entitat durant els deu anys: la lluita per la independència simbolitzada per l'estelada i la mobilització popular.

Per construir aquesta megaestelada es faran servir estelades i les samarretes de colors -groc, vermell, blau i blanc- de les diverses diades que cada any ha dissenyat l'entitat. Es necessiten entre 2.500 i 3.500 persones per portar a terme aquesta acció. Es demana als assistents que s'inscriguin i diguin quin color de samarreta portaran. Preferentment es demana la groga, ja que és el color que més es necessita per fer la performance. En tot cas, l'entitat disposa de tots els colors per equilibrar els tons. I en cas que no en tinguin, també se'ls pot proporcionar (el preu és la voluntat).

17.14, punt àlgid
A partir de les 12 del migdia i fins a les 4 de la tarda, s'anirà muntant tota l'acció perquè tothom pugui saber on ha d'anar. A partir de les 4, tothom ha de començar a situar-se en el seu tram amb la seva samarreta, portada de casa o adquirida en alguna de les parades.

L'acte començarà a les 5 de la tarda amb una proclama per tots aquells exiliats, imputats, multats, perseguits, amenaçats o empresonats per exercir drets fonamentals. El punt àlgid, però, serà a les 17.14 h amb la construcció de la megaestelada. Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.

Durant la performance, es cantaran cançons amb diverses corals de la comarca. També hi haurà una acció per la llengua, una batucada i ball i música per tancar l'acte.

Tal com destacava Andreu, a més ser un acte de celebració, també ha de servir "per tornar a envalentonar l'independentisme" i "fer un nou embat per aconseguir la independència de Catalunya", objectiu pel qual es va crear l'ANC.
Arxivat a