​Restauren les pintures murals i els revestiments del monestir de Sant Pere de Casserres

Els treballs executats pel Consell Comarcal han tingut un cost d'uns 15.000 euros

Una de les pintures murals restaurades del monestir.
Una de les pintures murals restaurades del monestir. | CCOsona
Osona.com
20 d'abril del 2022
El Consell Comarcal d'Osona ha executat les tasques de restauració i conservació de les pintures murals situades a l'església i a l'scriptòrium del monestir de Sant Pere de Casserres.

Tal com explica el Consell Comarcal, la intervenció ha aconseguit l'eliminació de la pols superposada sobre la superfície pictòrica; la consolidació del suport de les pintures murals; i la consolidació de les vores de les pintures murals per reforçar i evitar-ne les possibles pèrdues. Finalment, també s'han portat a terme les veladures finals amb aquarel·les sobre els morters neutres.

El gruix de les obres s'ha dut a terme durant l'últim trimestre del 2021 i el cost total de la intervenció ha estat de 14.997 euros, 6.993 dels quals han estat subvencionats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El juliol del 2008 aquest conjunt arquitectònic situat a les Masies de Roda va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) pel Govern de la Generalitat de Catalunya. És de titularitat del Consell Comarcal d'Osona.