​Comencen les obres per remodelar el carrer Verge del Sòl del Pont de Roda de Ter

La primera fase té un cost d'uns 470.000 euros i durarà mig any

Recreació de com quedarà la primera fase de les obres al carrer Verge del Sòl del Pont, a Roda de Ter.
Recreació de com quedarà la primera fase de les obres al carrer Verge del Sòl del Pont, a Roda de Ter. | Aj. de Roda de Ter
Osona.com
19 d'abril del 2022
Roda de Ter inicia aquest dimarts, 19 d'abril, les obres de renovació dels carrers Verge del Sòl del Pont i Call de la Capella. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la intervenció vol posar el dia els carrers amb l'objectiu de pacificar el trànsit i revitalitzar els carrers. Els treballs arriben després d'un procés que s'ha allargat uns tres anys que va arrencar en el mandat passat. Finalment, aquest dimarts entren les màquines per treballar-hi.

Aquestes obres formen part de la primera fase en què s'actuarà entre la totalitat del Call de la Capella i en el carrer Verge del Sòl del Pont, fins al carrer de les escoles. Els treballs duraran sis mesos i tenen un cost de 468.270 euros.

Els dos carrers passaran a ser de plataforma única. Per tant, desapareixeran les actuals voreres i creixerà l'espai per als vianants. Les voreres que hi ha fins ara no compleixen amb la normativa, ja que no són adequades per al pas de cadires de rodes ni cotxets.

Per revitalitzar els carrers, s'hi incorporaran bancs a la zona de les escales o a l'entrada dels jardins de Can Nicolau, s'hi instal·laran jardineres, s'hi plantarà arbrat i es farà un aparcament de bicicletes a la plaça de la Capella. Durant els treballs, també s'actuarà en el sistema de recollides d'aigües o en la xarxa de comunicacions.

Restriccions en la mobilitat
A partir del 25 d'abril, no es podrà circular amb vehicles des de la Capella del Sòl del Pont fins Escales de les Tres Fonts. En el tram de les Escales de les Tres Fonts fins a Plaça Verdaguer hi podran accedir amb vehicle només els veïns en sentit contrari a l'habitual (entrant per la Plaça Verdaguer).

Per facilitar la mobilitat i l'accés, s'han habilitat aparcaments alternatius al Passeig del Ter. Fins al 31 de maig s'hi podrà aparcar lliurement. Des de l'1 de juny només hi tindran accés els veïns amb el distintiu. Els veïns tenen fins al 31 de maig per sol·licitar-ho a les oficines municipals.

La intenció de l'Ajuntament de Roda de Ter és que la segona fase de les obres es pugui fer l'any vinent.
Arxivat a