1 de 10
Incendi forestal

Nou grup de prevenció d'incendis a la Catalunya Central

El reforç ubicat a Calaf està format per 11 persones i vehicles específics

Membres del Grup Especial de Prevenció d'Incendis (GEPIF) remullant una zona cremada. | ACN
per Osona.com, Vic, Catalunya | 17 d'abril de 2022 a les 09:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Calaf ha incorporat un nou Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals per executar treballs de prevenció d'incendis a les comarques de la Catalunya Central. Aquest reforç està format per 11 persones i per vehicles específics per fer tasques de prevenció i primera intervenció en incendis agrícoles i forestals. La nova unitat ja està operativa des d'aquesta mateixa setmana i fins a l'1 de juny faran tasques de manteniment d'infraestructures de prevenció d'incendis forestals. De l'1 de juny fins al 30 de setembre se centraran en la vigilància i primera intervenció en incendis. La incorporació s'emmarca en el Pla de prevenció d'incendis 2022-2025.

Aquesta incorporació servirà per preparar els boscos de Catalunya per fer front a l’emergència climàtica i els incendis de sisena generació. La inversió econòmica que es destina al nou Pla presentat a principis d'any ha fet possible que les brigades del GEPIF a Catalunya passin de tres a vuit amb un total de 52 components per donar a tot el territori.


Fins ara hi havia tres equips que actuaven des de Vilamalla (Alt Empordà), Torreferrussa a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Oriental) i Benifallet (Baix Ebre). Amb el nou Pla s’invertiran 2 milions d’euros que permetran establir cinc noves unitats permanents distribuïdes a Ulldemolins (Priorat), Constantí (Tarragonès), Arnes (Terra Alta), Tremp (Pallars Jussà) i Calaf  (Anoia). Concretament, la unitat territorial de Girona està formada per 7 components, la de Barcelona per 9, les de les Terres de l’Ebre per 13, a Tarragona hi ha 6 components, a la Catalunya Central 11, i 6 al Pirineu lleidatà.

 

Participació