​Andreu Simón guanya uns Matxos de rècord

11 d'abril del 2022
Actualitzat el 12 d'abril a les 9:08h
Pels Camins dels Matxos 2022, aquest diumenge
Pels Camins dels Matxos 2022, aquest diumenge | Josep M. Montaner
Els Matxos han arribat a la vintenta edició amb nou rècord. Aquest dissabte passat, Andreu Simón va aconseguir el millor registre de la prova amb una nova marca històrica: 6 hores, 3 minuts i 0 segons. El corredor de Collbató (Baix Llobregat) va completar els 63 km en un final d’infart en què va estar molt a prop d’aconseguir el Matxopot, el premi de 3.000 euros reservat al corredor que aconseguís aturar el cronòmetre en menys de 6 hores.

Al seu darrere, va quedar-hi Lluís Ruiz, excampió de l’edició anterior, que va fer la cursa amb un temps de 6 hores 7 minuts i 48 segons. El tercer classificat de la prova reina, va ser Jordi Roy amb un temps de 6 hores, 16 minuts i 34 segons.

El primer lloc del podi femení se'l va emportar la que ja va ser campiona el 2019, Marta Muixí. La de Rajadell (Bages) va tornar a ser la dona més ràpida amb un temps final de 8 hores, 19 minuts i 20 segons.

Ho va fer gairebé una hora abans que la seva contrincant, Erola Tortadès que va ser segona de la cursa després de 9 hores, 9 minuts i 17 segons. El tercer calaix del podi va ser per a Ester Franch, que va arribat tres minuts més tard que Tortadès (9 hores, 12 minuts i 3 segons).

D’altra banda, Marc Traserra (2 hores, 4 minuts i 0 segons) i Clàudia Tremps (2 hores, 27 minuts i 17 segons) es van proclamar guanyadors de la cinquena edició del Tastet, la prova de 23 km i 2.800 metres de desnivell que corona Bellmunt. Podeu consultar totes les classificacions de les proves organitzades pel Centre Excursionista Torelló en aquest enllaç.