​Expulsen el regidor Aleix Estrada del govern de Manlleu

L'alcalde Àlex Garrido revoca les competències al regidor que es va desmarcar del manifest del 8-M, mentre que Junts critica que no els han donat temps per solucionar "l'afer intern"

Aleix Estrada, durant el ple on es va desmarcar de llegir el manifest del 8-M.
Aleix Estrada, durant el ple on es va desmarcar de llegir el manifest del 8-M. | YouTube
08 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:39h
L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha revocat les competències d'esports al regidor Aleix Estrada, pel seu posicionament en temes com la igualtat de drets o l'abordatge de les violències masclistes. Així ho explica en un comunicat el grup municipal d'ERC, després que Estrada s'hagi diferenciat dels dos partits del govern [ERC i Junts] en diverses sessions plenàries.

Tot plegat es remunta en el ple de finals de març quan el regidor es va desmarcar del manifest del 8-M. A més, tal com recollia El 9 Nou, també s'havia abstingut anteriorment en l'aprovació del protocol municipal per a l'abordatge de les violències masclistes en espais d'oci el desembre del 2020. Segons els republicans, aquesta posició és "incompatible amb els pilars ideològics i l'acció de justícia, llibertat i igualtat que regeixen el govern de la ciutat.

Poc temps per solucionar l'afer intern
Per la seva banda, Junts critica la decisió presa per ERC. Malgrat discrepar de la posició del seu regidor, apunten que van demanar temps al seu soci de govern per "solucionar l'afer intern". El partit ha intentat buscar "una solució pertinent" i per això s'han mantingut converses amb el regidor, que estava informat de les intencions d'ERC.

En aquest sentit, s'han mostrat sorpresos pel comunicat de premsa que, segons ells, manifesta "una manca de confiança" i que s'haurà de treballar i gestionar a partir d'ara si es vol arribar a bon port. En la nota, el grup reitera que sempre ha treballat "amb la màxima lleialtat i compromís" amb l'alcaldia prioritzant l'interès de Manlleu.

En els propers dies, caldrà veure com segueix la relació entre les forces polítiques que integren la coalició de govern, que s'han de reunir, si més no, per reestructurar les competències dels regidors. També caldrà veure quina és la posició d'Estrada i si renuncia com a regidor o no.

No va llegir el manifest per "coherència"
Durant el ple del passat dimarts 29 de març, tots els regidors de l'Ajuntament van llegir coralment el manifest amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Tots excepte Estrada. Això no va passar per alt a la socialista Marta Moreta i, durant el torn de precs i preguntes, va demanar-li perquè no havia participat.

Ell va basar la seva posició en un acte de "coherència personal" i per no ser hipòcrita. "No soc feminista i l'activisme implica una militància i un sacrifici per defensar-la", afegia. Moreta va etzibar-li que li semblava "molt greu" la seva postura, que només s'entendria d'un partit com Vox. Altres regidores de l'Ajuntament també li van recriminar la no participació en el manifest, des del seu mateix equip de govern, Eva Font (ERC) i, des de la CUP, Maira Costa.

Estrada, militant del PDECat, va entrar a finals del passat 2019 en substitució de Miquel Gay, que va renunciar al càrrec per motius personal.

Podeu recuperar la sessió plenària del passat 29 de març (a partir de 2h15' aproximadament).
Arxivat a