1 de 10
Mercat del Ram

​Arrenca el Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic amb una quinzena de pilots

La prova més emblemàtica arribarà dissabte i guanyarà l'equip que sobrevoli més a prop del campanar de l'ajuntament

El Trofeu Internacional de Globus dona el tret de sortida al Mercat del Ram | Adrià Costa
per Osona.com, Vic, Catalunya | 7 d'abril de 2022 a les 17:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quan els globus tenyeixen el cel de Vic és un dels indicadors que el Mercat del Ram està a punt de començar. Amb unes condicions de vol òptimes, aquest dijous a primera hora del matí una quinzena de pilots han estès les teles dels seus globus a la plaça Major i, en poca estona, ja sobrevolaven la ciutat en el primer vol de lluïment. El responsable de l'International Mercat del Ram Balloon Trophy, Miquel Masellera, ha celebrat poder deixar enrere les restriccions de la pandèmia i recuperar "una certa normalitat" amb gairebé una vintena de participants durant tots els dies de torneig. Si el temps ho permet, la prova més emblemàtica arribarà dissabte al matí i la guanyarà el pilot que sobrevoli més a prop del campanar de l'ajuntament.

La pandèmia encara ha fet que tres equips internacionals no hagin pogut fer volar els seus globus al 39è Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic. Malgrat això, el seu organitzador, el pilot Miquel Masallera, ha destacat que aquesta edició, després de les restriccions, "recupera una certa normalitat". Des d'aquest dijous i fins diumenge, passaran pel cel de La Plana de Vic una trentena de pilots de Catalunya, França, Bèlgica, Alemanya, Holanda o Euskadi, entre d'altres.


Masallera ha destacat el cel de Vic perquè és "una de les zones més tranquil·les d'Europa per volar". "Sobretot els matins, perquè no fa vent". A més, segons ha explicat, molts vols comercials que normalment no operen per aquesta zona a vegades hi venen a volar. "Així s'asseguren el vol", ha dit. I ha afegit que amb l'experiència de la seva llarga trajectòria de 40 anys, la probabilitat d'èxit en els vols a la Plana de Vic se situa en una xifra molt alta, del 90 o 95%.

Tot i que les previsions per dissabte no són massa esperançadores, es tracta del dia en què se celebra la prova de concurs pròpiament dita. Es tracta d'una prova força tècnica, que requereix d'habilitat per acostar-se el màxim possible al campanar de l'ajuntament, sense arribar a tocar-lo.


De la seva banda, Quim Vinyet, de Globus la Cerdanya, explica que el vol d'aquest dijous al matí ha estat "molt net" i s'ha pogut fer en unes condicions "molt tranquil·les". "Si voles a poca alçada no trobes gaire corrent. En el moment en què puges, agafes velocitat per sortir de Vic i ja pots buscar un lloc apropiat per aterrar", ha explicat. "Sempre fa il·lusió participar en un festival on hi ha molts globus volant a la vegada". I afegeix que participar entre tants globus "genera molta màgia". Pel que fa a la crisi de preus generalitzada, en el seu cas el preu del gas que utilitzen per fer volar els globus també s'ha encarit. En aquest sentit, de moment no han canviat el preu del vol que ofereixen, però no descarten veure's forçats a repercutir els increments.

 

Participació