​Declaren culpable l'acusat d'assassinar la seva exparella a Vic el 2019

L'home va idear un pla per matar la jove que havia posat fi a la relació

L'acusat d'assassinar i abusar sexualment la seva exparella durant el judici al TSJC
L'acusat d'assassinar i abusar sexualment la seva exparella durant el judici al TSJC
Carles Fiter
07 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:42h
El jurat popular ha considerat culpable per unanimitat l'home acusat d'assassinar i abusar sexualment de la seva exparella la matinada del 20 d'octubre de 2019 a Vic. Aquest dijous, el jurat ha emès el veredicte i a partir d'ara el magistrat haurà de decidir quina pena imposa a l'acusat.

Segons el Ministeri Fiscal, la parella, que tenia un fill de curta edat, s'havia separat pel "caràcter gelós i possessiu" d'ell, que, negant-se a acceptar-ho, va idear un pla per acabar amb la vida de la jove de 25 anys. La nit del 19 d'octubre del 2019, va convèncer la germana de la víctima i el seu marit de sortir de festa tots quatre junts.

Durant aquella nit, víctima i agressor van ballar i van beure una gran quantitat d'alcohol. L'acusat va acompanyar la noia a casa seva, al barri del Remei, i un cop allà va agredir-la sexualment. Segons Fiscalia, mentre ella dormia, va fer servir el seu dit per desbloquejar el mòbil amb l'empremta dactilar i va llegir converses que li van donar a entendre que tenia una nova parella. Després d'això, va estrangular-la amb les seves mans fins a la mort.

Els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver de la jove el dia següent amb signes de violència i van detenir el seu excompany com a presumpte autor d'un delicte d'assassinat i un altre d'abús sexual. Des de l'assassinat, l'home estava a presó.

El judici va arrencar la setmana passada a l'Audiència de Barcelona. La Fiscalia va demanar la pena màxima per l'acusat -presó permanent revisable- pel delicte d'assassinat i va sol·licitar set anys i set mesos de presó pel d'abús sexual. Durant el judici, l'home va negar ser l'autor dels fets.

Arxivat a