El jove de Calldetenes acusat de desordres i atemptat assegura que no va participar en les mobilitzacions de l'1-O

La fiscalia sosté la petició de cinc anys de presó mentre que les defenses, també del veí de Terrassa, demanen l'absolució per una versió policial "absolutament insuficient"

Acte de suport al Pau i al Moli a les portes de l'Audiència Provincial.
Acte de suport al Pau i al Moli a les portes de l'Audiència Provincial. | ACN
Osona.com
06 d'abril del 2022
Actualitzat a les 15:11h
Aquest dimecres al matí l'Audiència Provincial de Barcelona ha acollit el judici contra dos joves, el Pau de Terrassa i Sergi Molina, "Moli", de Calldetenes, acusats de desordres públics i atemptat contra l'autoritat durant les mobilitzacions de l'1-O a Barcelona

En seu judicial els acusats, a qui demanen cinc anys de presó, han afirmat que no van participar de les mobilitzacions perquè estaven a classe. El professor que tenien així ho ha confirmat. A més a més, han explicat que en acabar d'estudiar, es van dirigir a la plaça de Catalunya per agafar el tren per tornar a casa i, en trobar-se la manifestació, van decidir anar a fer un cafè per esperar que la situació es calmés. En el moment d'agafar el tren, els van detenir davant del cafè Zurich. 

No obstant això, els Mossos d'Esquadra que van detenir-los han afirmat que ells van veure com un d'ells llançava pedres i ampolles i també movent contenidors amb una "actitud bel·ligerant", han assegurat. Del segon acusat, ha dit que no sabia què va fer, perquè ell es va centrar en l'altre, però que sí que estava allà. Mentre els seguien per detenir-los, no es van aturar a fer cap cafè, ha indicat. 

Tot i això, la minuta policial que van redactar aquella nit només consta que moguessin un contenidor. Però les defenses han recalcat que l'única prova de la Fiscalia és una versió policial que troben contradictòria i "absolutament insuficient" per condemnar-los i en demanen l'absolució

Els advocats dels acusats han acreditat que van parar en un bar del carrer dels Tallers a través del pagament amb targeta realitzat a les 22:34 h. Les defenses també han acreditat que van assistir a classe amb un certificat del centre formatiu. El mosso ha explicat que els van haver de seguir per detenir-los, perquè "s'escapaven", i que no es van aturar a fer cap cafè.

Per la defensa l'única prova de càrrec són unes declaracions policials "contradictòries" i han afegit que la versió dels mossos ha quedat "completament desacreditada pel comprovant de pagament" del cafè. "No es pot condemnar sense proves", han insistit. 

Per la seva banda, la fiscal considera "compatible" que els dos acusats sortissin de classe i després cometessin els delictes pels quals se'ls acusa i ha mantingut la petició de penes de 3 anys i mig per un delicte d'atemptat a l'autoritat i 1 any i mig per desordres públics amb agreujants. La fiscal també veu "perfectament compatible" que paressin a fer un cafè i ha ressaltat les declaracions dels mossos sobre una actitud "bel·ligerant" que destacava.