Vic habilita set apartaments per a dones en situació de vulnerabilitat

S'estaran als habitatges d'emergència mig any i mentrestant rebran acompanyament per trobar alternatives

Menjador cuina d’un dels apartaments d’urgència social
Menjador cuina d’un dels apartaments d’urgència social | Aj. de Vic
Osona.com
04 d'abril del 2022
L'Ajuntament de Vic ha habilitat set apartaments perquè s'hi puguin allotjar temporalment dones, juntament amb els seus fills, en situació de vulnerabilitat que necessitin un domicili familiar. S'adreça a aquelles dones, sobretot monoparentals, que han de resoldre problemes sobrevinguts o que pateixen la xacra de la violència de gènere.

Tal com avançava Osona.com, els nous habitatges d'emergència social compten amb un menjador cuina, una habitació i lavabo. A més, també es disposa d'una sala polivalent compartida per desenvolupar-hi diverses activitats de forma conjunta amb la resta d'usuàries.

Segons la regidora de Benestar i Família, Núria Homs, el principal objectiu és teixir una xarxa de suport per a les dones i els seus fills, així com establir un pla conjunt per determinar el futur en un altre allotjament, sigui especialitzat o autònom.

D'aquesta manera, el dispositiu d'emergència social oferirà acompanyament a les dones i primogènits en el moment de reubicar-se, es farà costat per adaptar-se a la nova situació i es donarà un cop de mà en la recomposició.

El servei d'allotjament d'urgència és de caràcter temporal, fins a un màxim de mig any, a l'espera de poder accedir als altres serveis d'acolliment o alternatives residencials. Aquesta estada ha de permetre conèixer les necessitats per tal de donar-hi suport en les primeres fases de la intervenció.
 

Habitacions d’un dels apartaments d’urgència social Foto: Aj. de Vic.


Segons l'Ajuntament, l'acompanyament serà intensiu a l'inici, sempre adaptant-se al desig de les dones, i s'anirà atenuant progressivament per tal que puguin recuperar la seva plena autonomia.

L'accés al servei es farà efectiu a través dels serveis socials. Un equip format per professionals del treball i educació social les acompanyaran fins que tinguin una alternativa residencial, a Vic o en un altre municipi.

A hores d'ara hi ha quatre mesos d'espera per disposar d'una plaça a un centre residencial d'acollida, amb el nou dispositiu d'emergència social a Vic es garantirà una atenció professional mentre s'està pendent d'una plaça definitiva.
Arxivat a