​Miquel Macià i Pep Martí presenten a Vic el seu llibre sobre la burgesia catalana

La presentació del recopilatori sobre les elits catalanes es farà aquest dijous a la Muntanya de Llibres

Miquel Macià i Pep Martí, autors del llibre «Els que manen».
Miquel Macià i Pep Martí, autors del llibre «Els que manen». | Adrià Costa
Osona.com
30 de març del 2022
Actualitzat el 31 de març a les 11:05h
Els periodistes Miquel Macià i Pep Martí presenten aquest dijous a Vic el llibre Els que manen. Es tracta dels reportatges publicats a NacióDigital que ara es poden adquirir, convenientment actualitzats, a les llibreries a través d'aquesta recopilació editada per Saldonar. Macià, fundador i director de NacióDigital, i Martí, també periodista d'aquest mitjà, aporten informació rigorosa i detallada sobre els principals perfils de la burgesia catalana, dels seus negocis i de la influència social.

La presentació és a dos quarts de set del vespre a la Muntanya de Llibres, i anirà a càrrec de Miquel Macià; Ferran Casas, subdirector de NacióDigital, i Josep Comajoan, periodista de Setembre.

Al llarg del volum, els autors s'endinsen en la radiografia de grans noms com la família Carulla, els Godó, Sol Daurella, els Tarradellas, el grup Lao, els Güell, els Gallardo, els Molins i els Lara, entre d'altres. En cada capítol s'hi desgrana l'origen de la fortuna familiar, com l'han administrat les generacions posteriors i quin perfil social han mantingut. Tot i l'habitual discreció de les elits catalanes al llarg de les últimes dècades, alguns dels protagonistes han perdut neutralitat pública arran del procés.

El relat de Macià i Martí, a banda, permet saber quina evolució han viscut les elits del país amb el pas dels anys a l'hora d'abordar els negocis i de diversificar-los. També permet posar llum sobre noms que són desconeguts pel gran públic, però que tenen empreses de primer nivell i forta influència de portes endins. El volum, prologat per Casas, ajuda a conèixer les grans sagues històriques però també incorporacions a les elits dels últims anys. Una manera, també, de repassar quina ha estat l'evolució social i política del país.
 
Arxivat a