Un centenar de persones protesten a Vic en defensa de l'escola en català

"El català no es toca" o "Ara i sempre, l'escola en català" van ser algunes de les pancartes exhibides a la manifestació

Aquest dissabte s'ha convocat una manifestació a Barcelona contra el pacte pel català.
Aquest dissabte s'ha convocat una manifestació a Barcelona contra el pacte pel català. | Adrià Costa
Osona.com
30 de març del 2022
Actualitzat a les 8:59h
Manifestació a Vic per defensar l'escola en català i el model d'immersió lingüística. Un centenar de persones es van concentrar aquest dimarts al vespre a la plaça Major per protestar en contra la proposició de llei presentada per ERC, JxCat, PSC i Comuns al Parlament, per esquivar la sentència del 25% de castellà a les aules.
 

Concentració per l'escola en català, aquest dimarts a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa


Durant la concentració, es va criticar l'acord perquè reconeix i certifica el castellà com a llengua vehicular a les escoles, "traient l'exclusivitat al català". En aquest sentit, es va subratllar que el català és un instrument de comunicació i cohesió social, i per això cal respectar el consens social de la immersió lingüística. "El català no es toca" o "Ara i sempre, l'escola en català" van ser algunes de les pancartes que es van exhibir a la manifestació.
 

Concentració per l'escola en català, aquest dimarts a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa.


També es va protestar perquè la proposició aboca tota la responsabilitat sobre els centres, deixant a les seves mans la presència del català i el castellà, i a mercè de les pressions de tribunals i sectors que vulguin imposar el castellà. Es va demanar, doncs, que es blindin i es protegeixin els centres educatius i els seus projectes lingüístics.

Els convocants de la protesta van ser representants de l'Esquerra Independentista, Òmnium Cultural, l'ANC, el CDR o la Intersindical.
Arxivat a