​Mas el Garet treu un formatge amb llet dels Vaquers d'Osona

Cooperatives i formatgera arriben a un acord que ajuda a la sostenibilitat del sector lleter

Durant la presentació del nou formatge «Territori» a Tona.
Durant la presentació del nou formatge «Territori» a Tona.
Osona.com
29 de març del 2022
La formatgera Mas el Garet de Tona acaba de treure un nou formatge amb llet de Vaquers de la Plana de Vic. Sota el nom de Territori, es tracta d'un producte elaborat amb llet de vaca que ha estat pagada a un preu just als ramaders que la produeixen.

Es tracta d'un formatge tendre de vaca de quallada enzimàtica i de maduració molt curta. És suau, gustós i sense pell, cosa que permet aprofitar tot el producte. Es pot posar a l'amanida, en un entrepà o es pot fer servir per gratinar.

El producte i el futur de les explotacions
Durant la presentació de la setmana passada, Daniel Bassas, portaveu de l'agrupació i director general de la cooperativa Plana de Vic, destacava que el nou producte "contribueix a la sostenibilitat de les explotacions lleteres i darrere el qual hi ha valors compartits de respecte per al teixit rural i per al futur de les explotacions".

En aquest sentit, es pronunciava Lluís Mauri, formatger de Mas el Garet: "És important que un formatge com el Territori tiri endavant per poder repercutir a un preu just per als ramaders perquè aquests puguin continuar sent-hi el dia de demà".

Per la seva banda, Carmel Mòdol, secretari d'Alimentació de la Generalitat, destacava que col·laboracions com aquestes són el camí a seguir i ajuden al sector productor a mirar el futur amb optimisme.

Aquest és el segon producte elaborat amb llet de Vaquers Plana de Vic que veu la llum aquest any. El primer va ser la llet Terra i Tast que comercialitza el grup Bon Preu.

Arxivat a