Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La formatgera
Mas el Garet de
Tona acaba de treure un nou
formatge amb llet de
Vaquers de la Plana de Vic. Sota el nom de
Territori, es tracta d'un producte elaborat amb llet de vaca que ha estat pagada a
un preu just als ramaders que la produeixen.
Es tracta d'un
formatge tendre de vaca de quallada enzimàtica i de maduració molt curta. És suau, gustós i sense pell, cosa que permet aprofitar tot el producte. Es pot posar a l'amanida, en un entrepà o es pot fer servir per gratinar.
El producte i el futur de les explotacions
Durant la presentació de la setmana passada,
Daniel Bassas, portaveu de l'agrupació i director general de la cooperativa Plana de Vic, destacava que el nou producte "contribueix a la
sostenibilitat de les explotacions lleteres i darrere el qual hi ha valors compartits de respecte per al teixit rural i per al futur de les explotacions".
En aquest sentit, es pronunciava
Lluís Mauri, formatger de Mas el Garet: "És important que un formatge com el Territori tiri endavant per poder repercutir a un preu just per als ramaders perquè aquests
puguin continuar sent-hi el dia de demà".
Per la seva banda, Carmel Mòdol, secretari d'Alimentació de la Generalitat, destacava que col·laboracions com aquestes són el camí a seguir i ajuden al sector productor a
mirar el futur amb optimisme.
Aquest és el segon producte elaborat amb llet de Vaquers Plana de Vic que veu la llum aquest any. El primer va ser la llet
Terra i Tast que comercialitza el grup
Bon Preu.