Sant Tomàs posa en funcionament el centre ocupacional de Centelles

L'Espai Centelles permet que les set persones que hi treballen no s'hagin de desplaçar a Calldetenes

Representants de l'Ajuntament i de Sant Tomàs al nou centre ocupacional de Centelles.
Representants de l'Ajuntament i de Sant Tomàs al nou centre ocupacional de Centelles. | Sant Tomàs
Osona.com
31 de març del 2022
Actualitzat a les 15:30h
Des de mitjans de febrer, l'Espai Centelles de Sant Tomàs ja està en funcionament, com a centre ocupacional en aquest municipi. Tal com recull l'entitat en una nota, el local està ubicat a l'Esplai de les 100 teies que l'Ajuntament els ha cedit. D'aquesta manera, set persones amb discapacitat intel·lectual de Centelles vinculades a Sant Tomàs poden ser ateses durant la setmana en aquest espai i no han de traslladar-se per fer les seves activitats.

Fins ara s'havien de traslladar al centre de Calldetenes. Amb l'obertura d'aquest centre, doncs, s'estalvien el trajecte i guanyen en autonomia, ja que majoritàriament poden arribar-hi caminant de forma autònoma i els que no, hi van acompanyats dels seus familiars.

Una oportunitat per crear vincles
Amb aquest nou espai, també poden compartir activitats amb altres entitats i recursos del seu poble. Per exemple, estan preparant unes roses de paper conjuntament amb l'Associació de Dones de Centelles pel dia de Sant Jordi, col·laboren en la cura d'un hort particular situat al costat del local i van a la biblioteca un cop per setmana.

Per totes les persones ateses i l'educadora responsable del grup, l'obertura d'aquest espai és una oportunitat per crear sinergies i vincles amb entitats i recursos del poble i promoure la seva participació en la comunitat i en les activitats del dia a dia del municipi, així com fomentar la seva inclusió en el territori i en l'entorn més proper.

Tant Sant Tomàs com el consistori fan una valoració molt positiva de l'entrada en funcionament de l'espai i de les noves oportunitats que suposa. De fet, l'alcalde Josep Paré ha anunciat que tenen previst oferir un nou local a Sant Tomàs per reubicar-hi aquest servei ocupacional. Serà al Casal Francesc Macià on s'ha aprovat una dotació de pressupost per adequar la zona que hi ha al costat de la pista. Aquest canvi tindrà lloc d'aquí a un any i permetrà disposar d'un espai més lluminós i ampli.

A banda d'aquest espai de Centelles, Sant Tomàs també compta amb un centre ocupacional a Tona, al centre cívic Santa Anna de Vic i a Sant Hipòlit de Voltregà. En els tres casos, la proximitat amb el seu entorn i la facilitat per acudir al lloc on desenvolupen les seves activitats suposa un benefici molt important que permet millorar la seva qualitat de vida i també la de les seves famílies.
Arxivat a