​Més accent femení al festival EnCanta de Roda de Ter

Els tretze concerts de la cinquena edició es repartiran en quatre escenaris del municipi del 12 al 15 de maig

Durant la presentació del festival EnCanta a Roda de Ter
Durant la presentació del festival EnCanta a Roda de Ter | Aj. de Roda de Ter
Osona.com
31 de març del 2022
El festival EnCanta, el festival de petit format de cantautors i cantautores, arriba a la cinquena edició a Roda de Ter. Es farà del 12 al 15 de maig amb una programació que inclou tretze concerts a diferents punts del municipi a l'aire lliure. Segons els organitzadors, aquesta serà l'edició "més femenina" per potenciar la música feta per dones. Entre les artistes convidades hi ha Gessami Boada, Maria Hein, Alba Morena i Amaia Miranda. El cartell es completa amb les actuacions Mireia Vives i Borja Penalba, El Petit de Ca l'Eril, Paunezz o Garón, entre d'altres.

El festival aixecarà el teló el 12 de maig amb Carola Ortiz. L'endemà, hi haurà una doble proposta amb el folk-pop de Garón i el reconegut duet format per Mireia Vivies i Borja Penalba amb una proposta de contrastos centrada en el seu nou treball Cançons de fer camí.

El divendres serà el torn d'Inspira, un grup referent de l'escena pop-rock alternativa que presenten nou disc. També actuarà Alba Morena, amb una proposta de música urbana amb ressons de música flamenca, electrònica i fins i tot clàssica, així com El Petit de Ca l'Eril, que presentarà el seu vuitè disc N.S.C.A.L.H. (No sabràs com acaba la història), que tancaran la tercera jornada de festival.

El gruix de la programació serà dissabte amb set concerts estilísticament ben diferents. Es començarà amb dues propostes joves: Paunezz, alter ego de Carles Pauné, a mig camí entre l'electrònica i el pop d'autor, i Ariox. Les seguirà una proposta de folk íntim a càrrec d'Amaia Miranda i Jurgi Ekiza, el cantant de Willis Drumond, portarà el seu projecte en solitari procedent d'Euskadi.

L'últim dia de festival comptarà amb les actuacions de Maria Hein, cantautora mallorquina que ha aquest 2022 ha rebut el premi Enderrock al millor disc revelació, i el concert doble de tancament a càrrec de Gessamí Boada i Sandra Monfort des del País Valencià.

Diferents espais i entrades a preus econòmics
En aquesta edició, el festival es farà a diversos espais a l'aire lliure del municipi de Roda de Ter. Es tracta del Casal Cultural 1 d'Octubre, la Fundació Miquel Martí i Pol, el Museu de l'Esquerda i la Capella del Sòl del Pont. En cas de pluja es disposarà del Teatre Eliseu, un equipament gairebé centenari que aglutina bona part de la vida cultural del municipi.

En la línia de ser un festival proper i econòmic, les entrades per als concerts tindran un preu d'entre 3 i 5 euros si es compren anticipades a la pàgina web i de 5 a 8 euros si s'adquireixen a taquilla, on estaran disponibles mitja hora abans de cada actuació. També hi haurà la possibilitat de comprar un abonament per veure totes les propostes a un preu de 30 euros.

Un festival amb cinc edicions
Durant la presentació, el regidor de Cultura i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Roda de Ter, Roger Canadell, posava en valor el paper d'un festival com aquest que porta visitants d'arreu del país. "Els carrers de Roda s'omplen de persones caminant d'un escenari a l'altre buscant propostes musicals conegudes, diferents o que els sorprenguin", remarcava.

Per la seva banda, el tècnic de cultura del municipi, Jaume Sales, destacava la voluntat de ser "transversal i englobar diferents arestes del concepte de cantautor i cantautora" i, molt especialment, "propostes singulars".

El festival es va posar en marxa el 2018 i s'ha celebrat el segon cap de setmana de maig, amb excepció del 2020, que es va haver de fer el setembre per la pandèmia i essent un dels pocs festivals que es van poder celebrar aquell any.
Arxivat a