​Obeses torna als escenaris després d'un any i mig sense concerts

El grup enceta la gira "L'ai al cor", tot i que no estrenen cap nova cançó perquè estan ultimant el repertori

Arnau Tordera torna a pujar als escenaris liderant Obeses.
Arnau Tordera torna a pujar als escenaris liderant Obeses. | ACN
Osona.com
28 de març del 2022
El concert d'Obeses d'aquest divendres al vespre al Teatre l'Atlàntida de Vic va ser el d'inici de la gira del seu nou treball, L'ai al cor. Finalment, però, no s'hi va estrenar cap tema perquè estan ultimant el repertori. Encara que sigui sense noves cançons, la sala gran del teatre osonenc es va omplir de gom a gom i Arnau Tordera, Maiol Montané, Jaume Coll i Arnau Burdó van fer gaudir de valent un públic que ja venia amb moltes ganes de tornar-los a escoltar. El concert va ser un repàs per les millors cançons de la seva discografia com Invasió Terrícola o l'aclamada Bricoheroes, banda sonora del programa de TV3. A partir del concert a l'Atlàntida, la idea és que el grup vagi descobrint periòdicament els temes del seu sisè disc.

Després d'un any i mig apartats dels escenaris, el grup de pop-rock Obeses va tornar a les atxes aquest divendres a l'Atlàntida de Vic. Les primeres notes que es van poder escoltar van ser d'un tema introductori del seu primer disc que porta per títol Tan afortunats. Els osonencs van continuar el concert interpretant Invasió terrícola, seguida de El monstre de l'armari i Mà amiga.

Un dels moments destacats va ser quan Tordera i els seus van tocar les primeres notes de Bricoheroes, el single que van publicar com a banda sonora del programa que porta el mateix nom protagonitzat per en Peyu i en Jair Domínguez. "Aquesta no l'hem tocat mai en directe i esperem que en gaudiu profundament", deia Tordera dirigint-se al públic per primera vegada durant la nit. El repertori interpretat va ser un homenatge als dotze anys de trajectòria del grup, tocant peces de tots els discos.

El concert de divendres era formalment el primer de la nova gira, malgrat que el públic no va poder escoltar encara cap cançó de L'ai al cor. De fet, segons expliquen des del grup, el disc no té data de publicació concreta ni sortirà cap dia específic del 2022. "Anirà gestant-se, oferint-se i publicant-se en el transcurs d'aquest any". Es tracta d'un disc "per fascicles" que vol "testimoniar l'evolució de la banda al llarg de diversos mesos, l'exploració de noves formes expressives, noves estètiques i nous conceptes a mesura que el temps evolucioni".

D'aquesta manera, assistir a un concert d'Obeses de la nova gira serà tota una sorpresa. El grup vol convertir cada ocasió en una oportunitat de viure en primera persona l'estrena d'algunes de les seves noves cançons, però no totes. Així, de manera progressiva, els osonencs tenen previst anar descobrint periòdicament els temes.

Obeses ha reprès els escenaris al mateix lloc on els va deixar l'octubre del 2020, quan es van acomiadar de la gira Fills de les estrelles, en un concert amb la Cobla Berga Jove. A l'Atlàntida la banda també hi va fer la presentació del seu segon disc, Zel, i és el lloc on es va estrenar l'òpera rock Verdaguer, ombres i maduixes.

Altres dates confirmades per a propers concerts són a Vilassar de Dalt el 30 d'abril, a Bescanó l'1 de maig, Castelló d'Empúries el 4 de juliol o Cardona el 15 d'octubre.
Arxivat a