​La comunitat educativa del Roser continua perduda amb els comptes

Gairebé un mes després de l'anunci del tancament del centre de Sant Julià de Vilatorta, encara no saben quina és la situació econòmica

Alumnes del col·legi d'El Roser a Sant Julià de Vilatorta
Alumnes del col·legi d'El Roser a Sant Julià de Vilatorta | Adrià Costa
24 de març del 2022
Actualitzat a les 21:33h
Gairebé un mes després de l'anunci del tancament del col·legi El Roser a Sant Julià de Vilatorta, la comunitat educativa no coneix els comptes econòmics que el justifiquen. A la carta que va enviar el patronat de la Fundació privada Puig i Cunyer a les famílies s'hi van esgrimir "circumstàncies econòmiques", agreujades per la pandèmia i la davallada d'alumnes.

Unes circumstàncies que, a dia d'avui, encara no s'han fet públiques. Per tot plegat, aquest dimecres, l'AFA va fer arribar un burofax demanant "els números amagats" al president del patronat, Ricardo Bofill, amb còpia l'alcalde de Sant Julià, Joan Carles Rodríguez, i el conseller d'Educació, Josep González Cambray.

Precisament, aquest dimecres les famílies i la direcció del centre es van reunir al Parlament amb el conseller d'Educació i la diputada Alba Camps, de la mà de les diputades socialistes Marta Moreta -de Manlleu- i Sílvia Paneque. Segons l'AFA, el conseller es va comprometre a seguir amb les negociacions amb Bofill. I així ho ha confirmat Educació a Osona.com: "El departament continua en converses amb la titularitat del centre".
 
Buscant més firmes contra el tancament
Paral·lelament, l'AFA també ha engegat una recollida de firmes a través de la plataforma change.org. Ja se'n van recollir durant laprotesta del passat 5 de març. La iniciativa digital, que va començar dissabte al matí, ha aconseguit a hores d'ara més de mil signatures contra el tancament.

A la petició s'hi demana "transparència" i "voluntat sincera" per ajudar a revertir la situació, que consideren que ha estat fruït d'una "mala gestió". Una gestió que ha estat en mans de la família Alvárez.

No s'allarga la preinscripció
La setmana passada, l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va aprovar una moció en contra el tancament d'El Roser, en què demanava al departament d'Educació allargar el termini de preinscripcióper a les famílies en cas que finalment continuï.

Tot i això, Educació ha declinat la petició. Segons fonts del departament consultades per aquest diari, no s'ha allargat perquè "és un procediment establert amb els mateixos terminis per tota la ciutadania".

El termini va acabar aquest dilluns. I sorprenentment, alguns pares i mares del centre van poder inscriure els seus fills; alguns altres, no; i d'altres van poder inscriure a un dels fills, però no a l'altre.