​Calldetenes engega una campanya contra les caques de gos

L'Ajuntament ha detectat un increment d'excrements als carrers, places i parcs del poble

Osona.com
18 de març del 2022
L'Ajuntament de Calldetenes ha posat en marxa una nova campanya de sensibilització contra les femtes de gos. La iniciativa "Stop caques: jo no tinc la culpa de tenir un amo incívic" ha arrencat perquè, tal com explica el consistori, últimament s'ha detectat un increment d'excrements de gos als carrers, places i parcs del municipi.

Les femtes suposen un problema de salubritat pública, sobretot pels infants que juguen habitualment als parcs i places del poble, així com també per a les persones amb cadira de rodes o les que porten un cotxet. 

La campanya es basa en dos eixos principals. D'una banda, l'alcalde Marc Verdaguer ha enviat una carta a totes les llars recordant les normes bàsiques de convivència, civisme i higiene, en la qual també s'agraeix als propietaris de gossos que fan les coses bé i s’esforcen per mantenir el poble net.

D'altra banda, també s'ha iniciat una campanya a les xarxes socials que, si és necessari, es reforçarà amb cartells i senyalització als parcs infantil i zones enjardinades.