​Xerrada de l'arqueòleg Eudald Carbonell a Malla

La conferència "Evolució o extinció" serà aquest diumenge a les 12 del migdia al teatre

Eudald Carbonell, en una imatge d'arxiu
Eudald Carbonell, en una imatge d'arxiu | ACN
Osona.com
17 de març del 2022
Aquest diumenge, 20 de març, a les 12 del migdia, l'arqueòleg Eudald Carbonell oferirà la xerrada "Evolució o extinció" al teatre de Malla. Amb aquest acte de l'Espai Pratdesaba, Carbonell pretén compartir el seu pensament sobre el futur de la nostra espècie.

Precisament, el treball de l'arqueòleg se centra a continuar construint consciència crítica d'espècie, per avançar cap a l'evolució responsable i el progrés conscient. En la seva conferència, doncs, compartirà els seus pensaments després d'anys d'experiència d'investigació i treball de camp a països com França, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Geòrgia, Tadjikistan, Algèria, Marroc, Tanzània, Kènia, Etiòpia, els Estats Units, Mèxic, Xile, Cuba, Xina i Austràlia, entre altres.

Carbonell és doctor en geologia del quaternari i en història, i treballa en l'àmbit de recerca, docència i socialització de l'evolució humana, i la consciència crítica d'espècie. Va ser l'impulsor i el primer director de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i codirector d'Atapuerca. El 2009 va rebre el Premi Nacional de Cultura, juntament amb la Fundació Vila Casas. El 2010 va participar en el programa de TV3 Sota terra.