​Sant Julià de Vilatorta demana allargar el termini de preinscripció a El Roser

El ple aprova una moció en contra del tancament del centre educatiu, que encara s'està negociant entre Educació i patronat

La moció en contra del tancament del col·legi El Roser, en el ple extraordinari d'aquest dimecres a l'Ajuntament de Sant Julià.
La moció en contra del tancament del col·legi El Roser, en el ple extraordinari d'aquest dimecres a l'Ajuntament de Sant Julià. | Carles Fiter
17 de març del 2022
Actualitzat a les 9:16h
El ple de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va aprovar aquest dimecres al vespre una moció en contra el tancament del col·legi El Roser. En el text, aprovat per unanimitat (tots els regidors són d'AVV-AMM, la llista d'ERC), s'hi va demanar que el departament d'Educació allargui el termini de preinscripció per tal que les famílies puguin continuar al col·legi, en cas que finalment continuï. El termini s'acaba el dilluns vinent i encara no hi ha cap notícia ferma sobre el tancament del centre.

"L'única realitat que hi ha sobre la taula és que el patronat ha anunciat el tancament", deia l'alcalde Joan Carles Rodríguez, subratllant que "l'Ajuntament pot fer tot el possible, però no és l'actor principal que pot evitar-ho". "L'únic que pot revertir el tancament és el patronat de la Fundació privada Puig i Cunyer", reiterava.

Tot i això, Rodríguez va demanar "tranquil·litat i paciència" perquè hi ha converses entre el conseller Josep Gonzàlez-Cambray i el representant del patronat de la Fundació Puig i Cunyer, Ricardo Bofill, per esgotar totes les vies. En aquest sentit, a la moció s'hi plasma també la confiança en aquestes converses.

L'alcalde va tornar a carregar contra els gestors actuals del centre, família Àlvarez, i va tornar a criticar-ne la mala gestió. Aquest dijous, Ajuntament i comunitat educativa s'hi reuneixen a Barcelona, després que poc abans de començar el ple se'ls convoqués a través d'un vídeo. "Valorem que se'ns doni explicacions, però lamentem que es convoqui tan tard", deia el batlle.

Un tancament, diverses pèrdues
A la moció també s'hi subratlla que el tancament del centre suposa una pèrdua de llocs de treball (té una plantilla d'unes 50 persones); una pèrdua de pluralitat d'opcions educatives al municipi i als pobles veïns (un centre concertat d'ESO); així com el deteriorament accelerat que suposaria per l'edifici que té més de cent anys d'història.

De fet, mentre la resta de municipis del voltant tenen secundària (Calldetenes i Folgueroles), si s'acabés tancant el Roser, Sant Julià de Vilatorta, tot i ser un municipi més gran, perdria aquesta opció.

Les famílies segueixen protestant
Una estona abans del ple extraordinari, les famílies van protestar a fora l'Ajuntament. A pocs dies per finalitzar el període d'inscripcions, l'AFA demana solucions i que el consistori faci més pressió.

Cal destacar que en anunciar la concentració, l'AFA va rebre una trucada de Bofill donant-los un missatge d'esperança en la negociació i que s'està buscant contactes per trobar viabilitat a l'escola.