Una mona d'adults per capgirar la tradició de Pasqua

David Seijas i Lluc Crusellas creen la #NoMona, un ou de xocolata que té una ampolla de vi a l'interior

David Seijas i Lluc Crusellas presenten la #NoMona.
David Seijas i Lluc Crusellas presenten la #NoMona. | Carles Palacio
Osona.com
15 de març del 2022
David Seijas, de Seva, exsommelier del Bulli i cofundador de Gallina de Piel Wines, i Lluc Crusellas, de Santa Eulàlia de Riuprimer i representant espanyol al World Chocolate Masters 2022, acaben de presentar una creació conjunta per replantejar la mona tradicional de Pasqua.

Es tracta de la #NoMona, un ou de xocolata inspirat en una barrica de fusta, que al seu interior incorpora una ampolla de "La Roca del Crit", un dels vins creats per Seijas.

Una mona per a adults
Tal com recullen en una nota, la idea original va néixer de repreguntar-se dels conceptes que inclou la mona tradicional. És a dir, aquell pastís que la gent gran regala als més petits.

"Per què et deixen de regalar la mona quan s'acaba la infància? No pot haver-hi una mona dels adults?", es pregunta Seijas, subratllant que es repensa el concepte "amb la mirada oberta d'un nen o nena que s'ho pregunta tot perquè no té res escrit".

Per tot això, la idea consisteix a regalar o autoregalar-se una experiència que comença a trencant l'ou de xocolata i obrint l'ampolla de vi.

Amb el lema "Qui et va padrí!", la #NoMona vol ser un exercici creatiu i gastronòmic per mostrar la força de qüestionar allò que aparentment sembla establert.

Crusellas i Seijas han treballat conjuntament per poder harmonitzar al màxim el vi i la xocolata amb alguns ingredients pont, com són els gerds, el cafè o la tòfona.

Només 100 unitats
El procés d'elaboració de la #NoMona és artesanal i complex. Per això, aquest any només hi haurà 100 unitats. Es pot reservar a través de la botiga en línia de Gallina de Piel Wines i a la botiga El Carme de Vic.