​Vic incorpora 700.000 euros del romanent per les obres de les Adoberies

L'Ajuntament està a l'espera de la subvenció del Ministeri i vol guanyar temps

Les Adoberies de Vic
Les Adoberies de Vic | Josep M. Montaner
14 de març del 2022
Actualitzat a la 13:10h
Al ple de març de l'Ajuntament de Vic s'hi va aprovar la modificació de crèdits per la incorporació de 5,3 milions d'euros del romanent al pressupost. D'aquests diners, 700.000 euros es destinaran a les obres de rehabilitació de les Adoberies.

L'Ajuntament està a l'espera de rebre la subvenció d'1,5 milions del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana -de l'1,5% cultural- per tirar endavant l'obra integral dels dos edificis.

En declaracions a Osona.com, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, exposa que per no "endarrerir" els treballs s'ha decidit "guanyar temps" i incorporar els 700.000 euros del romanent al pressupost. "Des que ens donen la subvenció fins que acaben les obres només ha de passar un any i mig", exposa la regidora, destacant que és un temps "molt just".

La resta de diners del romanent es destinaran a les partides congelades per la recuperació de la plusvàlua (1,6 milions) o per la creació de llocs de treball (547.000 euros). A més de la inversió per les Adoberies, també hi ha contemplades d'altres com parcs infantils, l'asfaltatge de carrers o l'expropiació d'una part de la plaça de la Noguera.

Aquest dictamen només va ser aprovat per l'equip de govern (JxCat). Des d'ERC, Josep-Lluís Garcia criticava que el romanent s'ha de fer servir per pal·liar efectes de la pandèmia i no una "carta blanca per fer inversions". "Són esmenes als pressupostos", deia el regidor, denunciant que s'estava fent un "ús irresponsable dels estalvis dels ciutadans".

Des de Capgirem Vic, Roger Cumeras, exposava que estava d'acord en la recuperació dels diners de les partides congelades al pressupost per la plusvàlua, però criticava les baixes quantitats per algunes de les polítiques esmentades en la modificació.

Per la seva banda, Carme Tena, del PSC, va lamentar que un cop més l'habitatge públic no fos una prioritat del govern municipal.
Arxivat a