​Esperança per revertir el tancament d'El Roser a Sant Julià de Vilatorta

La comunitat educativa del col·legi i l'Ajuntament es reuneixen amb el president del patronat, Ricardo Bofill

Alumnes del col·legi d'El Roser a Sant Julià de Vilatorta
Alumnes del col·legi d'El Roser a Sant Julià de Vilatorta | Adrià Costa
12 de març del 2022
Avenços significatius per revertir el tancament del col·legi d'El Roser a Sant Julià de Vilatorta. Després que la setmana passada hi hagués una protesta per l'anunci sobtat, aquest divendres va tenir lloc una reunió entre representants de la comunitat educativa del centre, de l'Ajuntament -l'alcalde Joan Carles Rodríguez i la tinent d'alcaldia Cristina Suñén- i el mateix president de la Fundació privada Puig i Cunyer, Ricardo Bofill Maggiora.

Segons fonts de l'AFA, Bofill va exposar que la situació econòmica era molt delicada, però hi ha predisposició per conèixer les propostes de viabilitat del centre amb 125 anys d'història. De fet, Bofill va fer un vídeo per a les famílies donant-los un missatge de tranquil·litat i expressant-los que s'està fent tot el possible, conjuntament amb el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, que ha entomat la gestió.

Per tot plegat, "hi ha esperança per poder salvar el Roser", apunten des de l'AFA, però encara no es pot donar res per fet. Les negociacions, doncs, seguiran en les properes setmanes.

La reunió de divendres és una fita important, però durant tota la setmana passada ja n'hi va haver de diverses. A principis de setmana, el conseller Cambray va trobar-se amb l'alcalde i la tinent d'alcalde al Departament d'Educació; i també hi ha hagut reunions amb el consell escolar municipal, on hi ha representats els altres centres del poble.

Més pinya, però sense informació econòmica
Des de la protesta de dissabte passat, Sant Julià s'ha omplert de pancartes per demanar que no tanqui el centre. A més d'aquest tan visible, també s'han acostat postures entre Ajuntament i comunitat educativa. Mentre la setmana passada es va viure un episodi tens durant la protesta, aquesta setmana s'han unit esforços per remar en un mateix sentit.

Paral·lelament, durant aquesta setmana, la comunitat també s'ha centrat a aconseguir la informació sobre la situació econòmica dels gestors d'El Roser, la família Àlvarez. Els encarregats de portar els números del centre, però, no els han facilitat encara ni un sol document demanat. "Ni estatuts, ni comptes anuals, ni pressupostos anuals... Res", lamenten des de l'AFA.