Els punts de vacunació de Vic només obren els divendres

Des de l'inici de la campanya s'han administrat 314.031 dosis a Osona

 El punt de vacunació a la UVic.
El punt de vacunació a la UVic. | Josep M. Montaner
Osona.com
10 de març del 2022
Reordenació en els punts de vacunació poblacionals a la regió sanitària de la Catalunya Central (RSSC). A Osona, a partir d'aquesta setmana només s'administra la vacuna contra la Covid en una única jornada: els divendres. Des de l'inici de la campanya s'han administrat 314.031 dosis a la comarca.

Tal com informa Salut, aquests punts -UVic i CAP Vic Sud- es mantenen per donar cobertura a la població no vacunada o bé a la població adulta i infantil que necessita acabar la pauta de vacunació o administrar-se una dosi de reforç. De fet, hi ha un horari diferent per a la població adulta i infantil.

Punt de vacunació (només divendres):
- Vic Sud
Adults: de 9 a 13.30h i de 15 a 17h
Infants: de 17 a 19h
- UVic
Adults: de 9 a 17h i de 18 a 20h
Infants: de 17h a 18h


Pel que fa als punts de vacunació als hospitals, ja s'han tancat i només s'administra la dosi a aquells pacients que ho requereixin, com es fa als centres d'atenció primària.

Preparar-se per les vacances de la Setmana Santa
Salut recorda que per moure's per la UE i una trentena de països més és necessari el certificat Covid. Per això, recorden que es pot descarregar a La Meva Salut.

Des de l'1 de febrer, s'ha establert una validesa de 9 mesos al certificat Covid de vacunació des de l'administració de l'última vacuna de la pauta completa. Passat aquest període, aquest document deixarà de ser vàlid. Paral·lelament, el certificat Covid de recuperació, una acreditació que homologa si una persona ha passat la malaltia, és vàlid durant 6 mesos.

Per això, subratlla que de cara a Setmana Santa, tenint en compte la gran mobilitat prevista de viatgers, es recomana informar-se amb antelació dels requisits documentals i sanitaris imposats pel país de destinació.

Arxivat a