8-M

Centenars de dones omplen els carrers de Vic pel 8-M

"Molt per defensar, molt per avançar" ha estat el lema de la manifestació d'enguany

per Osona.com, Vic, Catalunya | 9 de març de 2022 a les 08:45 |
Manifestació del 8-M pels carrers de Vic | Adrià Costa
Centenars de dones han tornat a omplir els carrers de Vic pel 8-M. Aquest dimarts al vespre, hi va haver la manifestació que culminava els actes del Dia Internacional de la Dona. Sota el lema "Molt per defensar, molt per avançar", la marxa va arrencar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, va recórrer diversos carrers de la ciutat fins a acabar a la plaça del Carbó, on van llegir el manifest.

FOTOS 8-M a Vic: «Molt per defensar, molt per avançar»


Durant aquest trajecte es van fer diverses parades als jutjats, a les entitats bancàries i a l'església del Carme. La manifestació estava encapçalada per dones i tancava la columna un bloc mixt. A la marxa, a més de torxes, s'hi van poder llegir cartells de tota mena, com "Es ven patriarcat!", "No és no i si vols flexibilitat, ves a ioga", o "Si nosaltres som les nazis, per què som les que morim?".

La reivindicació del 8-M ja va començar el diumenge amb una caminada, taules rodones i una xerrada. Aquest dimarts, es van portar a terme la majoria d'actes, com una performance a la plaça Major per reivindicar la figura de les dones cuidadores.


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació