​El 8-M arrenca a Osona reivindicant les cuidadores

Un taüt recorre la plaça de Vic per reivindicar "qui cuida les que cuiden"

La performance del 8-M a la plaça Major de Vic
La performance del 8-M a la plaça Major de Vic | Adrià Costa
08 de març del 2022
Actualitzat a la 13:28h
"Quina càrrega tan pesada tenen les cuidadores!", lamenta una de les dones que ha traginat aquest matí un taüt lila per la plaça Major de Vic. Amb cartells com "estrès emocional", "problemes de salut mental" o "poca visibilitat", un grup de dones han reivindicat "Qui cuida les que cuiden" a través d'una performance i cercavila enmig del mercat setmanal. Al centre de Vic s'hi han concentrat un centenar de dones.

"Durant molts anys no s'ha tingut en compte com a espai de treball perquè ho assumien les dones de manera no remunerada. Ara que s'ha normalitzat, altres dones han assumit aquest paper molt sovint precaritzat", explica Mar Melendo, del comitè de vaga 8-M Osona i Lluçanès.

Més enllà d'aquesta acció, la jornada segueix. El comitè ha organitzat un dinar popular, un taller de pancartes i la manifestació final a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, a dos quarts de 8 del vespre. "Volem denunciar el sistema en general i com afecta concretament en l'habitatge, la migració i la salut", afegeix.

En aquesta línia, apunta que cada vegada tenen "un discurs que arriba a més gent" i per això necessiten "actes més concrets". D'aquesta manera es van marcant uns objectius a assolir per anar "construint canvis". En definitiva, fer real allò que ara és un manifest.

Feina a fer
Paral·lelament, com és habitual, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i les regidores de tot l'Ajuntament han fet la lectura del manifest impulsat pel Departament. "Tenim una bona representació de dones polítiques al consistori i ajuda a ser més referents en aquest àmbit", ha explicat Erra, però "encara hi ha molta feina a fer" i "s'hauria d'estendre a altres àmbits". "Continuarem lluitant perquè es faci tota aquesta feina", ha conclòs.
Arxivat a