Vídeo | Un documental dedicat a «La Pilarín»

El director osonenc Dani Feixas idea i dirigeix el primer film dedicat a la ninotaire que es preestrenarà a l'Altàntida de Vic

Un «frame» del documental «La Pilarín» que s'estrenarà a finals d'aquest març.
Un «frame» del documental «La Pilarín» que s'estrenarà a finals d'aquest març. | Astronaut Films
Carles Fiter
04 de març del 2022
Actualitzat a les 10:21h
Pilarín Bayés ja té documental. Aquest divendres surt a la llum el tràiler de La Pilarín, el primer documental sobre la vida de la mítica il·lustradora i ninotaire vigatana. El director osonenc Dani Feixas aprofundeix dona a conèixer la faceta més personal de Bayés més enllà de la seva obra. Per això, al documental, a més de la protagonista, hi apareix la seva família, les seves millors amistats i professionals de la cultura.


En el film, d'1 hora i 10 minuts, s'hi mostra la Pilarín més autèntica i desconeguda. S'hi repassen els seus primers anys de carrera i formació fins a la seva consolidació com a artista. També s'hi descobreix una dona atípica per la seva època, feminista, treballadora incansable, mare i esposa, solidària que ha perseguit sempre els seus somnis fins al dia d'avui, amb 80 anys i més de 1.000 llibres publicats.

Preestrena a l'Atlàntida de Vic
La Pilarín s'estrenarà el dimarts 22 de març a les 10 de la nit, al programa Sense Ficció de TV3, dins la programació especial del Març de les Dones. El dia abans, però, l'Atlàntida de Vic en farà la preestrena.

El documental és una producció de Televisió de Catalunya (TV3) en coproducció amb Astronaut Films. Compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICEC), i amb el suport de la Universitat de Vic, la Fundació Privada Girbau, l'Ajuntament de Vic i l'Ajuntament de Tona.

Fitxa tècnica documental
Títol: La Pilarín
Duració: 1h. 10min.
Director i productor executiu: Dani Feixas
Gènere: Documental