L'alberg de Vic ja acull una trentena d'ucraïnesos

És un dels espais que el Govern ha posat a disposició per acollir

La consellera Violant Cervera es va reunir dilluns amb els ucraïnesos que acull l'alberg de Vic.
La consellera Violant Cervera es va reunir dilluns amb els ucraïnesos que acull l'alberg de Vic. | ACN
Osona.com
03 de març del 2022
Més d'un centenar d'ucraïnesos s'allotgen actualment en equipaments de la Xarxa d'Albergs de Catalunya. Segons informa el Departament de Drets Socials aquest dijous, 95 es troben a l'alberg de Coma-Ruga, 27 al de Vic i 18 al de Barcelona.

A la capital d'Osona, els primers ucraïnesos van arribar diumenge. Llavors, eren uns 17 i està previst que n'hi arribin fins a 32. Tot i això, és una xifra es pot veure modificada perquè la situació és molt canviant. Les persones allotjades als albergs estaven a Catalunya de viatge o en situacions transitòries.

El mateix dilluns la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va visitar l'alberg de Vic i va exposar que estan "en contacte permanent amb el consolat per saber quines són les seves necessitats". "Des del Govern, ens posem a la seva disposició per poder ajudar al màxim possible a aquestes persones", deia la consellera, acompanyada per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.

Paral·lelament, s'està treballant per donar resposta a altres necessitats, com sanitàries, educatives i, si l'estada s'allarga, es buscaran altres recursos habitacionals.


Arxivat a