L'Ateneu Cooperatiu ha acompanyat un centenar de projectes d'economia social a Osona i al Lluçanès

En cinc anys s'han constituït 89 cooperatives a les comarques central i s'han creat 180 llocs de treball

L'assemblea de l'Ateneu Cooperatiu va tenir lloc aquest febrer a Manresa.
L'assemblea de l'Ateneu Cooperatiu va tenir lloc aquest febrer a Manresa. | ACCC
Osona.com
01 de març del 2022
Aquest febrer, l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha fet balanç de la seva activitat. En una trobada a Manresa, es van repassar les xifres de l'últim exercici i dels primers cinc anys d'història.

Tal com recull l'ateneu en una nota, durant el període 2020-2021, es va acompanyar 93 cooperatives, 22 dels quals a Osona i 2 del Lluçanès, 30 del Bages, 12 del Berguedà, 12 de l'Anoia, 10 del Solsonès, i 5 del Moianès. Així mateix, en els seus cinc anys d'història, l'entitat ha acompanyat un total de 360 projectes, dels quals 132 han estat del Bages, 78 d'Osona, 14 del Lluçanès, 47 del Berguedà, 43 de l'Anoia, 37 del Solsonès, i 9 del Moianès.

En cinc anys, la suma de cooperatives constituïdes ascendeix a 89, mentre que en el darrer any l'Ateneu Cooperatiu ha intervingut en la constitució de 12 cooperatives. La comunitat energètica de Sant Pere de Torelló ha estat una de les darreres en constituir-se.

D'altra banda, pel que fa a llocs de treball creats, els de l'últim quinquenni sumen un total de 180 (48 a Osona i 16 al Lluçanès). També s'han ofert 201 tallers durant aquest període en els quals hi han participats gairebé 9.000 persones.

Eixos estratègics
Durant l'assemblea, les entitats promotores i participants de l'Ateneu van tractar diversos eixos estratègics: l'agroalimentari, el cultural, el de cures, el de comunitats energètiques, el d'habitatge i el de territori. El cultural i l'agroalimentari són els nous cercles de treball de l'Ateneu per als propers tres anys.

Precisament, l'Ateneu fa un canvi d'etapa amb un nou pla de treball a tres anys vista. Des dels seus inicis, el 2016, l'entitat ha passat de treballar anualment a comptar amb una proposta triennal, el pressupost de la qual suma 1.132.000 euros.

Arxivat a