Lluçanès

​El Lluçanès inicia un procés participatiu per preservar la riera de Sorreigs

Es vol crear un pla d'acció per definir les accions per conservar els valors naturals i culturals de la riera

per Osona.com, Vic, Catalunya | 1 de març de 2022 a les 11:56 |
La riera de Sorreigs | Consorci del Lluçanès
El Consorci del Lluçanès ha engegat un procés participatiu per definir les accions de preservació de la riera del Sorreigs. Tal com expliquen en una nota, el projecte "Sorreigs, una mirada al futur" neix davant de la crisi que va viure el territori el 2020 quan va patir un episodi de sobrefreqüentació per l'augment de visitants a la zona.

Aquest procés, doncs, organitza diverses trobades amb els veïns del territori en quès es recolliran les seves opinions sobre com gestionar i custodiar de forma col·lectiva i comunitària el patrimoni natural d'una part del Lluçanès. Començaran el 27 de març a Sant Boi de Lluçanès.


El resultat d'aquestes trobades ha de ser la creació d'un pla d'acció que definirà accions a fer per preservar la riera de Sorreigs i els seus valors naturals i culturals. Està previst que el pla s'estengui de 2022 a 2026.

Abans de les trobades ja s'han llançat unes enquestes dirigides a totes les persones dels pobles implicats en el procés, com Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Santa Cecília de Voltregà i Sobremunt, per tal de per definir els principals reptes i prioritats de futur del territori.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació