Nordlogway, primera empresa en instal·lar-se a la planta de Prysmian a Manlleu

L'operadora logística vol consolidar-se a la Catalunya interior i ha llogat l'espai de Can Serra a llarg termini

Víctor Gastón és director general de Nordlogway des de l'estiu.
Víctor Gastón és director general de Nordlogway des de l'estiu. | Carles Fiter
01 de març del 2022
Des de principis de gener, l'operadora logística Nordlogway s'ha instal·lat a les naus de l'antiga Can Serra. D'aquesta manera, es converteix en la primera empresa externa que s'instal·la a la planta de General Cable a Manlleu, propietat fins a l'estiu de Prysmian. Llavors aquest extens espai va ser comprat per l'empresa Electro-Jet, que vol fabricar-hi helicòpters en un futur. Com ja es va anunciar en el seu moment, Electro-Jet només necessita uns 10.000 metres quadrats per començar a desenvolupar aquesta activitat prevista a Can Roqué.

La resta, doncs, els ha posat a lloguer. Nordlogway és llogatera de la majora part de l'espai de Can Serra. Dels 33.000 m², uns 3.000 els segueix utilitzant Prysmian -que ha llogat per a l'I+D- i la resta -uns 30.000- són per a l'operadora logística. De moment, només utilitzen una de les naus de Can Serra -uns 4.300 m²-. Tal com explica Víctor Gastón, director general de Nordlogway, "a mesura que fem més operacions anirem ocupant altres espais coberts i, en una segona etapa, quan aquests estiguin saturats, haurem d'anar cap a l'exterior", que és de tros la zona més extensa (uns 23.000 m²).

Ser l'operador de referència a la Catalunya interior
L'objectiu de Nordlogway és clar: "Volem ser un operador logístic de referència a la Catalunya interior", sobretot a Osona i en les seves comarques veïnes, com el Ripollès, la Garrotxa i el Bages. I per fer-ho, necessiten "créixer en espais que estratègicament estiguin ben ubicats, és a dir, propers a la C-25 i a la C-17", diu Gastón. Nordlogway ja té presència a Manlleu i Torelló, així com Santa Perpetua de Mogoda.

Explica que hi ha empreses d'Osona que treballen amb operadors de fora de la comarca i d'altres al límit de Barcelona. "La idea és que aquestes empreses es quedin aquí i els puguem fer nosaltres", diu, mentre remarca que "el creixement serà tan gran com totes aquestes empreses confiïn en nosaltres".
 

Des de prinicpis d'any un gran cartell anuncia el primer llogater d'una part de la planta de General Cable. Foto: Carles Fiter.


A llarg termini
"S'ha llogat aquest espai a llarg termini", diu Gastón, sense concretar el temps. Sí que reitera que volen consolidar-se i créixer en aquest espai. Per això "molt probablement" es podrien arribar a veure edificacions o cobertes a la zona exterior de les naus de Can Serra, "sempre amb l'acord previ de la propietat i l'autorització de l'Ajuntament", subratlla. "És un procés natural. A mesura que anem omplint les naus, haurem de decidir si edifiquem i de quina manera ho fem", explica, mentre remarca que "primer hem d'agafar múscul i després invertirem".

Un espai molt preparat
A més de la superfície, Gastón remarca que s'aprofita un espai que ja estava dedicat a la logística. De fet, no fa pas gaire encara hi havia les grans bovines de cables que es veien des de l'exterior. Això significa que conserva elements del tot útils per una empresa que es dedica a la logística, com ponts grues per moure càrregues de 6,5 i 10 tones, molls de càrrega o bàscula. "És una inèrcia de l'ús que se li ha donat en els darrers 20 anys", afegeix.

De fet, el director general de Nordlogway subratlla que tenen la intenció que en aquest extens espai estigui destinat a "volum de mercaderia que no sigui fàcilment paletitzable", és a dir, aquells productes que pesen molt o són molt grossos.

Una segona vida
Amb aquest nou llogater, les naus de Can Serra tenen una segona vida. De fet, fins al desembre passat hi va haver activitat en aquestes naus. I al cap de poc va entrar-hi aquesta companyia de logística. També hi té a veure que Gastón estigués al capdavant de la planta de Prysmian a Manlleu. I, per tant, es coneix molt bé l'espai. A més, reitera que és una "aposta per l'enriquiment del territori", ja que el seu creixement anirà lligat a la contractació d'altres serveis, des de manteniment fins a neteja.

Arxivat a