Demanen cinc anys de presó a un jove de Calldetenes durant les mobilitzacions de l'1-O a Barcelona

El grup Pigot Negre engega una campanya de suport i denuncia un muntatge policial contra el veí osonenc i un altre de Terrassa

Durant la presentació de campanya de suport al veí de Calldetenes i de Terrassa.
Durant la presentació de campanya de suport al veí de Calldetenes i de Terrassa. | Carles Fiter
24 de febrer del 2022
Actualitzat a les 8:38h
El vestíbul de l'Ajuntament de Calldetenes s'ha convertit altre cop en escenari de protesta. Si fa uns mesos s'anunciava una campanya de suport pel veí Roger Aguayo, aquest dimarts va ser el torn per a Sergi Molina, "Moli". Aquest veí de Calldetenes, juntament amb un altre de Terrassa, s'enfronta a un judici -el proper 6 d'abril- per delictes de desordres públics i atemptat contra l'autoritat durant les mobilitzacions de l'1-O del 2020 a Barcelona. El Ministeri fiscal els demana a tots dos 1 any i 6 mesos de presó pel delicte de desordres i 3 anys i 6 mesos pel d'atemptat.

Durant la roda de premsa, des del grup de suport antirepressiu Pigot Negre criticaven que es tracta d'un nou cas de "detenció arbitrària" i "muntatge policial", encaminat a evitar que la gent es manifesti i renuncii als seus drets. De fet, segons el grup de suport, aquell dia els dos nois sortien de classe i mentre es dirigien a agafar el tren a Barcelona per tornar a casa, van ser identificats i detinguts a la boca de l'estació de tren de Plaça Catalunya. "Varen ser tan sols una quota en les detencions a practicar", deien des de Pigot Negre. Després de passar dos dies a la garjola, van passar a disposició judicial. El jutge va retirar-los el passaport i va citar-los a signar cada 15 dies.

Campanya de suport: concentracions i un concert
Per tot plegat, Pigot Negre ha engegat una campanya de suport per reclamar l'absolució dels dos joves. El proper dijous 24 de març, s'ha organitzat una manifestació a la plaça Major de Vic; l'1 d'abril, es farà un sopar solidari i un concert a Calldetenes; i el 6 d'abril, dia del judici, s'organitzaran autobusos cap a l'Audiència Provincial de Barcelona per donar suport als encausats. Com es va fer amb Roger Aguayo, que encara està a l'espera d'una sentència.

Durant l'acte d'aquest dimarts, també es va destacar la implicació del jove amb el municipi. L'encausat va aprofitar per adreçar unes paraules d'agraïment a tots aquells que li donen suport. "Les coses es passen millor quan hi ha gent al darrere", apuntava, mentre animava a participar dels actes per desmentir els muntatges policials. "Fa uns mesos que hi estàvem per l'Aguayo i ara per mi. Espero que no hi haguem de tornar", concloïa.