Fotos | Una parella de bernats pescaires comença a fer el niu

Imatges de la construcció d'un niu a les Masies de Voltregà

Bernats pescaires fent el niu, a les Masies de Voltregà
Bernats pescaires fent el niu, a les Masies de Voltregà | Emili Vilamala
Carles Fiter
25 de febrer del 2022
Com és habitual en aquestes èpoques de l'any, algunes aus comencen a fer el niu. És el cas de bernats pescaires (Ardea cinerea), que més enllà de veure'ls per camps o prats d'Osona, ara comencen a feinejar per construir el seu niu.

El fotògraf Emili Vilamala ha pogut enxampar una parella fent el niu a les Masies de Voltregà, a la vora del riu Ter. De fet, es tracta d'un tipus d'ocell que s'assenta en zones humides com els aiguamolls de l'Empordà o a prop de rius, aiguamolls, pantans i llacs.

Com es pot veure en les imatges, fan el niu amb branques i trossos vegetals en arbres de ribera o entre canyissars dels aiguamolls. En altres espècies, majoritàriament fa el niu la femella sola, però els bernats pescaires hi participen tots dos pares.

La femella hi pondrà 3 o 4 ous de color blavós i els covarà durant quatre setmanes. Nascuts els pollets, s'estaran al niu durant unes 7-8 setmanes. Cap al març emigraran cap a l'Europa central. Aquesta au s'alimenta de peixos, granotes, crans, rèptils, insectes i fins i tot alguns vegetals.
 

El mascle volant amb una gran branca cap al niu. Foto: Emili Vilamala.
 

El mascle oferint la branca a la femella. Foto: Emili Vilamala.
 

Bernats pescaires aparellant-se. Foto: Emili Vilamala.