​Organitzen una tractorada a Vic per la crisi de preus al camp i la inacció dels governs

Unió de Pagesos farà protestes davant les seus del departament i els centres de gran distribució

Unió de Pagesos davant el Parlament de Catalunya
Unió de Pagesos davant el Parlament de Catalunya | ACN
Osona.com
23 de febrer del 2022
El sindicat Unió de Pagesos ha anunciat aquest dimecres una campanya de mobilitzacions per denunciar l'empitjorament de les condicions de treball al camp i l'estancament de les polítiques adreçades a la pagesia

Amb el lema "La pagesia diu prou!", el sindicat critica la "inacció" dels governs català i espanyol i iniciarà tractorades el 3 de març i concentracions a les seus del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural d'arreu del territori. Hi haurà protestes a Vic, Ripoll, Girona, Vilafranca del Penedès, Tarragona, Lleida o Tortosa.

El 26 de març es farà davant de centres de gran distribució per reclamar uns preus justos; mentre que el 15 de març es manifestarà davant la seu del Ministeri d'Agricultura, a Madrid.

En una roda de premsa davant el Parlament aquest dimecres, el sindicat va exposar nou demandes per revertir la situació i donar garanties de futur a l'agricultura i la ramaderia.

En una roda de premsa davant el Parlament, el sindicat ha exposat nou demandes per revertir la situació i donar garanties de futur a l'agricultura i la ramaderia. Reclamen que es promogui un mercat amb preus "justos, transparents i equitatius" per a la pagesia; es modifiqui la normativa fiscal per pal·liar el fort encariment dels costos de producció i es modifiqui el Pla Estratègic de la PAC de l'Estat per assegurar la viabilitat de la pagesia professional.

A més, demanen que es recuperi el principi de preferència comunitària a les negociacions comercials amb països tercers en matèria agroalimentària i es defensi l'espai agrari per aturar l'actual model "depredador i especulatiu"; que també es defensi la ramaderia i es dignifiqui la seva tasca. Una altra de les demandes és la revisió i simplificació dels tràmits burocràtics de l'activitat agrària afectada per la bretxa digital i es legisli per assolir la paritat "real i efectiva" al món rural; a més de fomentar el civisme i el respecte cap al sector.

Les noves obligacions productives, ambientals i socials, sense compensació econòmica, que la Unió Europea ha impulsat amb la nova Política Agrària Comuna (PAC) també ha estat un dels punts que han posat sobre la taula. Segons assegura UP, aquestes engrandiran la competència deslleial de les importacions de països tercers, que no han de complir ni els actuals estàndards ni obligacions europees. 
Arxivat a