Tres propostes per reformar la plaça Major de Tona

L'Ajuntament dona el tret de sortida al procés participatiu per escollir la transformació d'aquest espai

Una simulació de com quedaria la plaça Major de Tona
Una simulació de com quedaria la plaça Major de Tona | Aj. de Tona
Osona.com
18 de febrer del 2022
Aquest diumenge, 20 de febrer, arrenca la fase de votació per escollir com reformar la plaça Major de Tona. Els veïns, majors de 16 anys i empadronats, poden escollir entre tres propostes. Es pot votar fins l'11 de març a la plataforma de participació o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'ajuntament.

Totes tres opcions contemplen un arbrat adient per fer ombra i que pugui créixer correctament, la substitució de l'enllumenat per un d'eficient energèticament, la substitució dels elements de recollida d'aigües, o la instal·lació de mobiliari urbà, com bancs, una font o un aparcabicicletes.

Les diferències entre les propostes tenen a veure amb la distribució i el tipus del paviment, la combinació de l'arbrat i les jardineres, i si es manté el parc infantil o no. Podeu consultar les tres propostes en aquest enllaç.

Abans d'aquest procés, l'Ajuntament va convidar la ciutadania a aportar idees i propostes de reforma de la plaça, a partir de les quals els serveis tècnics han elaborat aquestes tres opcions.

Aquesta reforma ve derivada del conveni entre l'Ajuntament i l'empresa responsable de l'edifici del cinema Orient, on s'hi ubicarà un Bon Preu. Inicialment, es contemplen uns 230.000 euros per executar les obres, un cost que acabarà de definir-se quan s'esculli una de les opcions i finalment es tanqui el projecte definitiu.
Arxivat a