Manlleu preveu tenir desplegat el porta a porta a la tardor

Aquesta setmana s'ha creat una taula ciutadana per fer un seguiment de la implantació progressiva

Una senyora llença la fracció orgànica en un contenidor de Manlleu
Una senyora llença la fracció orgànica en un contenidor de Manlleu | Adrià Costa
Carles Fiter
17 de febrer del 2022
Manlleu preveu tenir desplegat el sistema de recollida de residus porta a porta a la tardor d'aquest 2022. En declaracions a Osona.com, la regidora de medi ambient i pagesia, Maite Anglada, reitera que el nou sistema s'anirà desplegant progressivament a la ciutat. Els primers de començar seran comerços i indústries a partir de la primavera (abril-maig) i abans hauran rebut una campanya informativa.

Pel que fa als particulars, "és aconsellable que a l'estiu no es faci el canvi", explica la regidora, apuntant que precisament hi ha el període de vacances. Per tant, fins després de l'estiu no aterrarà als barris de Manlleu. Els primers seran els perifèrics com els barris de Gràcia, la Salut i Vistalegre; i un mes després els barris de Baix Vila, Vilamirosa i l'Erm. Malgrat que inicialment s'havia dit que començaria el primer trimestre d'aquest any, finalment es preveu que "a la tardor del 2022 tots facin porta a porta", apunta Anglada.

Creada una taula ciutadana
Aquesta setmana, s'ha constituït la taula ciutadana "Fem porta a porta" a Manlleu. Es tracta d'un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi. L'objectiu d'aquesta taula ciutadana és debatre aspectes relacionats amb el seguiment de la implantació del nou model de recollida de residus i millorar així les línies de treball plantejades.

Tal com destaca l'Ajuntament en una nota, "es busca el màxim de col·laboració i participació de la ciutadania", ja que aquesta implantació és "un repte de ciutat" i alhora "una aposta clara per avançar en l'àmbit local cap a escenaris de major sostenibilitat".

A finals de 2021, el ple de l'Ajuntament de Manlleu va celebrar un ple extraordinari per adjudicar el contracte de serveis per implantar la recollida de residus porta a porta. El contracte, adjudicat per unanimitat a Cespa, té una durada de vuit anys, supera els 23 milions d'euros i també inclou la neteja viària de la ciutat. Per implantar el nou model de recollida de residus, l'Ajuntament va obtenir un ajut d'1,2 milions.
Arxivat a