Salut

El Consorci Hospitalari i la Santa Creu de Vic unifiquen la gerència i la gestió

Sara Manjón, gerent d'ambdues institucions, subratlla que "una única mirada de gestió facilita molt l'atenció a les persones"

El conseller Argimon ha presidit l'acte de signatura de l'aliança estratègica entre CHV i FHSC. | Adrià Costa
per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 16 de febrer de 2022 a les 13:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres al matí s'ha signat l'aliança estratègica entre el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC). D'aquesta manera, ambdues institucions compartiran gerència, que a partir d'ara assumeix Sara Manjón, actual gerent del CHV.

En l'acte, hi ha assistit el conseller de Salut, Josep Argimon, que ha subratllat que aquesta aliança "és un pas important per seguir cap a la integració assistencial". En aquest sentit, ha afegit que "compartir, integrar i fer sinergies és molt important per seguir pensant en tot el que vindrà d'ara endavant".


"Es materialitza el que es venia fent durant molts anys", ha explicat per la seva banda Antoni Molas, president del CHV. Així es vol avançar de forma conjunta en termes d'"eficiència, eficàcia i qualitat", en els diferents àmbits d'atenció de la salut a Osona.

Anna Erra, alcaldessa de Vic i presidenta de la FHSC, ha explicat que des de la creació de l'Hospital de Vic ja es va treballar amb la Santa Creu. Per això, ha destacat que "hi ha un pòsit" en aquesta forma de treballar conjuntament. Ara, "amb una sola gerència, hi ha una única porta d'entrada", ha detallat Erra, remarcant que funcionarà "com una mateixa institució" i permetrà planificar una "millor estratègica".


Sara Manjón: "Una única mirada de gestió facilita molt l'atenció a les persones"


En aquest acord, la FHSC es compromet a assignar les funcions de la seva gerència a la mateixa persona que ostenta la gerència del CHV, que actualment és en mans de Sara Manjón. La gerent ha reiterat que "és un enfortiment d'aliances", perquè ja hi ha una tradició de treballar de forma sinèrgica.


"El fet de tenir una única mirada de gestió facilita molt l'atenció de les persones", ha subratllat Manjón. Precisament, aquesta necessitat d'integració de les dues institucions, de "funcionar com un tot", es va veure sobretot després de la pandèmia, que va "trastocar" els models.
 

Anna Erra, Josep Maria Argimon i Antoni Molas. Foto: Adrià Costa.


"La visió integrada del pacient és fonamental, sinó la percepció que pot tenir és que li repeteixen proves o que la visió de la patologia és parcial", ha afegit Manjón. Amb aquesta integració, doncs, el pacient ho ha de viure com una continuïtat en l'atenció i no de forma fragmentada.

Organigrama segueix pràcticament igual


Amb aquesta aliança, les dues institucions conserven la seva naturalesa jurídica. És a dir, mantindran l'organigrama: la FHSC manté el patronat i el CHV manté el consell de govern. També es mantindrà els -2.000- treballadors a cada institució i la independència econòmica. Pel que fa a les persones amb càrrecs directius s'integren a la nova estructura.

Una aliança amb projecció de futur


Aquesta signatura és un primer pas. A partir d'aquí, per exemple, s'ha creat una nova àrea d'atenció intermèdia de dependència i es vol treballar un pla estratègic conjunt. D'una banda, aquesta nova àrea vetllarà persones grans o amb malaltia crònica en els diferents centres de la FHSC i del CHV. I pel que fa al pla estratègic, permetrà definir uns objectius únics, uns processos compartits... perquè tot l'engranatge funcioni de manera integrada.

I qui hi tindrà un paper destacat en tot plegat serà Jordi Roca, fins ara director gerent de la FHSC, i que passarà a ser director d'estratègia i innovació: "Amb el pla tindrem una visió global a l'hora de planificar". De moment, "avui posem les bases i els instruments per poder arribar a tot això", ha conclòs.

 

Participació