​Els cinc imperdibles de la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible

La FECS s'estrena aquest dijous i portarà al recinte firal El Sucre de Vic ponències, exposicions i un mapping, entre altres propostes

L'energia fotovoltaica és una de la grans protagonistes de la FECS
L'energia fotovoltaica és una de la grans protagonistes de la FECS | Adrià Costa
Osona.com
16 de febrer del 2022
Actualitzat el 17 de febrer a les 12:35h
En el context actual d'emergència climàtica i compromisos com els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides o el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, neix la nova Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible (FECS). 

Organitzada per l'Ajuntament de Vic i celebrada al recinte firal El Sucre del 17 al 19 de febrer, la FECS és una suma de diversos esdeveniments firals entorn de la sostenibilitat que se celebraven a la capital d’Osona. S'erigeix, doncs, com un punt de trobada de referència de l'autoconsum elèctric, la bioenergia i la bioconstrucció, sectors interessants tant per a empreses i institucions com per a particulars, per aportar el seu granet de sorra al medi ambient.

A banda de l'espai expositiu, que comptarà amb més de 50 expositors, la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible també inclou un ampli programa d'actes i activitats: des de ponències fins a un mapping sobre biomassa o exposicions sobre bioconstrucció. Aquestes són cinc propostes destacades del programa d'actes de la fira, a la qual s'accedeix de forma gratuïta però amb reserva prèvia:  

Descobrint les comunitats energètiques
Amb una setantena de ponents, les jornades tècniques són un dels plats forts de la FECS. De les ponències sobre autoconsum elèctric, en destaca el bloc de comunitats energètiques. Serà aquest dijous a partir de les 10.30 i s'hi parlarà de les cooperatives com una eina d'integració de les renovables en el territori, i de models de comunitats energètiques, entre d'altres.

Mapping sobre la biomassa forestal
Un altre dels imprescindibles de la nova fira és el mapping interactiu sobre la biomassa forestal. Es tracta d'una instal·lació immersiva que aborda d'una manera diferent i amena les següents temàtiques: gestió de boscos, instal·lacions de biomassa, producció de matèria primera i beneficis pel canvi climàtic i l'economia circular.

Innovació i tecnologia en biomassa
Divendres 18 de febrer, les jornades tècniques de la FECS tindran a veure amb la biomassa. Un dels blocs destacats és el d'innovació i tecnologia. Aquestes en són les tres ponències: "Marketplace digital per l'impuls de la bioeconomia circular", "Emissions en calderes de biomassa, on estem? Ens hem d'adaptar?" i "Projecte Fertimanure, valorització de purins a partir de bioassecatge i la generació de pèl·let".

Exposicions sobre bioconstrucció
El programa de la FECS es completa amb dues exposicions, sobre bioarquitectura i bioconstrucció. La primera posa en valor l'arquitectura amb terra a través de textos, gràfica, mostra de materials, maquinària... La segona és una mostra fotogràfica sobre arquitectura saludable i bioconstrucció. Arquitectura amb consciència ambiental.

Tot sobre les cases eficients
L'últim destacat de la nova Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible és la xerrada sobre cases eficients: tipologia i casos d'èxit realitzats i solucions senzilles per a la millora de l'eficiència. Tindrà lloc aquest dissabte a les 11.30 i anirà a càrrec de Micheel Wassouf, CEO d'Energiehaus Arquitectos, i de l'arquitecte Andreas Garraux. La sessió també es podrà seguir via online a través del Youtube de la FECS.
Arxivat a